Asztalitenisz - "Sokkal jobban játszottam, mint tegnap"
"Sokkal jobban játszottam, mint tegnap"

"Sokkal jobban játszottam, mint tegnap"

HosszabbitásHosszabbitás
2016/10/21 17:48

A három magyar játékos közül csak Póta Georgina vette sikerrel a női egyes verseny pénteki második fordulóját a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, Lovas Petra és Pergel Szandra búcsúzott a legjobb 32 között.

A nyolcadikként rangsorolt Póta (34. a világranglistán) a román Irina Ciobanuval (128.) csapott össze a főtábla második körében, s a csütörtöki izgalmak után - amikor 0-3-ról fordított jóval esélytelenebb angol riválisa ellen - ezúttal magabiztos, négyjátszmás győzelmet aratott. Bár vetélytársa az első két szettben még tartotta vele a lépést, a fontos poénoknál Póta összpontosított jobban, 2-0-s vezetése után pedig egyoldalúvá vált a küzdelem. Póta szombaton dél körül játszik majd a negyeddöntőbe jutásért, ellenfele a portugál Yu Fu és a cseh Hana Matelova párharcának győztese lesz.

"Sokkal jobban játszottam, mint tegnap, magabiztosabb is voltam" - kezdte értékelését a magyar játékos. "Sok Eb-győztes kezdett már rosszul a múltban, aztán végül győzött, remélem, az én esetemben is így lesz. Párosban kiestünk, úgyhogy most már csak az egyesre kell koncentrálnom, persze jobban örültem volna, ha nem így történik, de mindenesetre így könnyebb lett a helyzetem."

A 27. helyen kiemelt Lovas (91. a világranglistán) a tizenharmadikként rangsorolt román Daniela Dodean Monteiróval (50.) játszott a második fordulóban, s egy nappal korábban azt mondta: ha tudja hozni az edzéseken nyújtott laza játékát, akkor lehet esélye, bár riválisa jobb nála. Nos, az első szett a magyaré lett, s egészen a negyedik játszma végéig kiegyenlített küzdelmet láthatott a Tüskecsarnok közönsége, ezután azonban már Dodean irányított, Lovas pedig többet hibázott, mint a meccs korábbi szakaszaiban, így lemaradt a továbbjutásról.

"Laza voltam, azzal nem volt baj, de sajnos elkövettem olyan hibákat, amelyek ezen a szinten nem férnek bele. Annyival jobb játékos nálam, hogy ezeket kihasználja. Azt hiszem, szégyenkeznivalóm azonban nincs" - búcsúzott az Eb-től az MTI-nek nyilatkozva Lovas Petra.

A párosban Madarász Dórával szombaton negyeddöntőt játszó Pergel (106.) az esélytelenek nyugalmával állhatott asztalhoz az ötödik kiemelt Li Jie (26.) ellen, de nem tudott bravúrt bemutatni. Az összecsapás nem hozott sok izgalmat, szinte végig a kínai születésű, csapatban háromszoros Eb-aranyérmes védőjátékos akarata érvényesült - Pergel csak a negyedik szettet tudta elcsípni -, s a vége 4-1 lett "oda".

"Soha nem játszottam még vele, s mivel nemcsak védekezni, hanem támadni is szokott, nagyon nehéz volt ellene felkészülni. A meccsen aztán bizonyosodott, hogy nagyon jó játékos" - mondta Pergel Szandra, aki a selejtezőből jutott a 64-es főtáblára.

Hozzátette: kezd fáradni, mert az Eb-n eddig minden nap reggel kezdett és mivel három számban is érdekelt volt, sok mérkőzést játszott. "Most azonban már csak a női páros van hátra, most már csak arra kell koncentrálnom" - fogalmazott.

A vasárnapig tartó egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyzett, illetve versenyez.

A szombati napon a Madarász, Pergel duó (10 óra) mellett Pótának szoríthatnak a magyarok 12.45-től.

Eredmények:

női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Póta Georgina-Irina Ciobanu (román) 4-0 (9, 8, 6, 5)

Daniela Dodean Monteiro (román)-Lovas Petra 4-2 (-9, 9, 3, -4, 5, 6)

Li Jie (holland)-Pergel Szandra 4-1 (6, 5, 3, -7, 3)

korábban:

vegyes páros, elődöntő:

Mattias Karlsson, Matilda Ekholm (svéd)-Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene (szerb, litván) 3-1 (9, -8, 12, 9)

Joao Monteiro, Daniela Dodean Monteiro (portugál, román)-Ovidiu Ionescu, Bernadette Szőcs (román) 3-0 (9, 6, 8)

női páros, nyolcaddöntő:

Madarász Dóra, Pergel Szandra-Camelia Iacob, Bernadette Szőcs (román) 4-2 (4, 4, -11, 9, -10, 1)

Barbora Balazova, Hana Matelova (szlovák, cseh)-Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) 4-2 (-7, 5, 11, 6, -6, 7)

férfi páros, nyolcaddöntő:

Stefan Fegerl, Joao Monteiro (osztrák, portugál)-Szudi Ádám, Lakatos Tamás 4-2 (10, -12, 7, 8, -9, 10)

(Forrás: MTI)

 

Hozzászólások