Asztalitenisz - Pótáék kikaptak a negyeddöntőben
Pótáék kikaptak a negyeddöntőben
Fotó: Europress/AFP

Pótáék kikaptak a negyeddöntőben

HosszabbitásHosszabbitás
2016/10/20 18:00

Póta Georgina és Oláh Benedek kikapott az első helyen kiemelt Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene szerb, litván duótól a vegyes párosok csütörtök délutáni negyeddöntőjében a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, így lemaradt az éremről.

Az első két szett szinte pillanatok alatt a korábbi négyszeres bajnok riválisé lett, a sokat rontó Pótáék mindössze hét pontot tudtak összegyűjteni ebben a szakaszban. A harmadik játszmában aztán összekapták magukat, a finn-magyar kettős állampolgárságú Oláh is jobban koncentrált, így sikerült a szépítés.

A negyedik szettben aztán egy ideig fej fej mellett haladtak a felek, a végén azonban Karakasevic többször megvillantotta villámgyors csuklóját, ezzel az Európa-klasszis szerb, litván kettős megnyerte a mérkőzést, s már biztosan éremmel távozik a magyar fővárosból. A vegyes páros az egyetlen versenyszám a tornán, ahol nem négy, hanem három nyert szettre játsszák a találkozókat.

Aleksandar Karakasevic és Ruta Paskauskiene korábban négyszer (2000, 2005, 2007 és 2009) volt együtt a vegyes páros legjobbja az Eb-ken, s mindketten bejelentették, hogy a mostani pályafutásuk utolsó nagy versenye. Karakasevic 40, a jelenleg a Postás SE-ben légióskodó Paskauskiene pedig 39 esztendős.

Oláh Benedek rendkívül csalódottan nyilatkozott a kiesésük után.

„Picit beremegtem, ott volt a kezünkön… – sajnálkozott a BVSC játékosa. – Az első szettben 6:4-re vezettünk, aztán gyorsan elment. A másodikat szintén gyorsan elvesztettük. Nem hoztam a formámat. Talán ha a főteremben többet tudok edzeni, jobban megszokom a körülményeket. Az edzőterem ugyanis teljesen más, jóval gyorsabb. Itt fent sokkal nagyobb a terem, lassabban pattan a labda, szerintem ezért nem találtam a nagyobb ütéseimet, amelyek általában jönni szoktak. De minden tisztelet Karaknak és Rutának, akik nagyon jól játsszák a vegyes párost. Nagyon csalódott vagyok, eléggé fáj. Ez volt az első felnőtt éremesélyem, sőt az ifiben sem volt éremesélyem. Fáj, mert tényleg ott volt a kezünkön, de jött egy kis remegés.”

A Tüskecsarnokban zajló, vasárnapig tartó egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyzett, illetve versenyez.

Asztalitenisz Európa-bajnokság

vegyes páros, negyeddöntő:

Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene (szerb, litván)-Oláh Benedek, Póta Georgina (finn, magyar) 3-1 (6, 1, -6, 8)

MTI + Magyar Asztalitenisz-szövetség

Hozzászólások