Asztalitenisz - Póta mégis indul Philadelphiában
Póta mégis indul Philadelphiában
Fotó: Europress/Getty

Póta mégis indul Philadelphiában

HosszabbitásHosszabbitás
2016/10/06 11:17

Póta Georgina is résztvevője a péntektől vasárnapig Philadelphiában sorra kerülő, 150 ezer dollár összdíjazású női asztalitenisz-világkupának.

A két éve elő-, tavaly pedig nyolcaddöntős magyar játékos eredetileg még nem szerepelt az indulók listáján.

"Kicsit elszomorodtam, amikor megtudtam, hogy nem vehetek részt a versenyen, hiszen ez egyrészt nagy megtiszteltetés, másrészt az előző években mindig sikerült kiharcolnom a részvételt" - idézte a hazai szövetség honlapja a világranglista 34. helyén álló Pótát. "Én voltam azonban az első a tartalék, így amikor az egyik játékos visszalépett, megkaptam a lehetőséget, tehát a hírekkel ellentétben nem meghívtak, hanem a ranglistahelyezésem alapján kiérdemeltem a részvételt."

A magyar asztaliteniszező nem aggódik amiatt, hogy az időeltolódás kedvezőtlenül hat majd az Európa-bajnoki felkészülésére, mint mondja, lesz egy egész hete visszarázódni a rendes kerékvágásba. Ennél színvonalasabb versennyel pedig nehezen készülhetne az október 18. és 23. között sorra kerülő budapesti kontinensviadalra - tette hozzá.

A világkupán Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát kettő, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát pedig egy-egy játékos képviseli. Az első szakaszban 12 játékost négy, egyenként háromfős csoportba sorsolnak, s a triók első két-két helyezettje jut tovább, csatlakozva a nyolc kiemelthez. A torna második szakasza egyenes kieséses rendszerben zajlik majd. A győztes 45 ezer dollárral gazdagodik.

(MTI)

Hozzászólások