Asztalitenisz - Elmaradt az újabb bravúr, Madarász is kiesett egyesben
Elmaradt az újabb bravúr, Madarász is kiesett egyesben
Fotó: MTI

Elmaradt az újabb bravúr, Madarász is kiesett egyesben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/04/24 12:41

Madarász Dóra négy szettben kikapott a kilencedik helyen kiemelt szingapúri Feng Tien-vejtől a legjobb 32 között, így egyesben nincs már magyar versenyben a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.

A 25 éves hazai játékos kedden este 1-3-ról fordítva verte a 22.-ként rangsorolt, kínai születésű holland Li Jiét a második fordulóban, de a szerdai játéknap délelőttjén még ennél is nagyobb bravúrra lett volna szüksége a világ egyik legjobbja ellen.

Az első két játszma villámgyorsan Fengé lett, majd a harmadik közepén felcsillant ugyan a remény a magyar szettnyerésre, Madarász ugyanis 6-5-re és 7-6-ra is vezetett, de a szingapúri fordított és a harmadik szakasz begyűjtésével bő negyedóra elteltével máris a továbbjutás küszöbére érkezett.

A világranglistán 70. magyar játékos a folytatásban sem tudta megnehezíteni neves ellenfele dolgát, így végül búcsúzott, de vigasztalhatja, hogy a hazai versenyzők közül ő jutott a legtovább egyesben, és a 32 közé kerüléssel túlteljesítette a kiemelési számát, az 53-ast.

"Még soha nem játszottam Fenggel, videókat néztem róla, hogy felkészüljek, de ez nem volt elég. Végig ő irányított, nem adott lehetőséget, hogy kibontakozzak, nem véletlenül top 10-es játékos." - nyilatkozott Madarász Dóra, aki hozzátette: álmodozott arról, hogy ilyen jól sikerül szerepelnie a vb-n, de a múlt heti combsérülése után nem gondolta volna, hogy ez összejön.

A magyar játékos a nap folyamán később még Pergel Szandrával is asztalhoz áll a női páros nyolcaddöntőjében.

Hozzászólások