Egyéni sportok - 140km/héttel száguldok
140km/héttel száguldok

140km/héttel száguldok

HosszabbitásHosszabbitás
2014/11/28 09:46

Oké, a száguldozás erős túlzás, de igyekszem. Megint átlendültem egy határon, köszönhetően az előző heti óvatosabb edzéseknek. Na ehhez kell az edző. Sokszor nem elég a mi érzésünk, szükség van az objektív szemre. Leginkább azért, hogy ne álljunk fejre 7 hét után.

Mégis hol az a határ, honnan tudjuk, hogy túlhajtottuk magunkat és pihenni kell? Intő jelek:

teljesítményromlás, állandó fáradtság, tartós rosszkedv: az mindenkinek feltűnik, ha sokkal lassabban képes teljesíteni a megszokott távokat és iszonyú küzdés minden egyes méter. Még én is beleesek ebbe a hibába. Nem is olyan rég, egy órás futásom közben álltam meg ötször, mert képtelen voltam emelni a lábaim. Leszenvedtem ugyan az edzést, de utána az edzőm egy könnyebb hetet állított össze. Fontos, hogy álljunk vissza, ha ilyen testi tüneteink vannak. Ha nem a futásból él az ember, nem kell feltétlen leküldeni magát, vagy túlhúzni azt a bizonyos húrt. A futás legyen élvezet. Plusz van egy pozitív hozadéka, jobban bírja mindenki a mindennapokat. A test karban van tartva. Ha pihentünk eleget és mégsem szabadultunk meg a tünetektől, irány egy doki. Egyébként sem árt, ha rendszeresen sportolunk, hogy félévenként ránk nézzen valaki. (vérkép, ekg stb......)

heppike

kisebb sérülések, fájdalmak: mi futók, megszokjuk egy idő után, hogy itt fáj, ott fáj, de van különbség a közt, hogy picikét érzek valamit vagy húzom magam az aszfalton és bicegve futok. Ilyenkor csírájában kell elfojtani a problémát. Inkább egy hét pihenő, mint több hónap kezelésre járás. Ha minél előbb eljutunk egy szakemberhez (orvos, masszőr), esélyes, hogy nem pattan ki a sérülés.

betegség: leginkább a megfázásra gondolok. Én is pihenek pár napot, ha hőemelkedéssel kezdődő megfázásos tüneteim vannak. 2-3 nap nem rombol annyira és előbb túlvagyok a nyavalyán. Merjünk pihenni! Nem dől össze a világ, ha egy-két edzés kiesik.

Szuper edzéseket mindenkinek! A hideg ugyan megérkezett, de aláöltöző fel, meg mindenféle klassz cucc (csajok tudják miről beszélek :)) és ahogy a Szigetet nézem, senki nem állíthat meg minket.!

őszi futi

 

Hozzászólások