Dopping - Pozitív doppingtesztet produkált három orosz sportoló
Pozitív doppingtesztet produkált három orosz sportoló
Fotó: Europress/AFP

Pozitív doppingtesztet produkált három orosz sportoló

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/05 21:22
Három orosz súlyemelő, köztük a már visszavonult, háromszoros világbajnok Nadezhda Evstyukhina doppingmintájának ismételt vizsgálata pozitív eredményt hozott - közölte pénteken a nemzetközi sportági szövetség (IWF).

A 75 kilóban versenyző 32 éves, kétszeres Európa-bajnok, valamint a 69 kilogrammosok között háromszoros vb-ezüstérmes Oleg Chen és a 105 kg-ban kétszeres vb-ezüstérmes David Bedzhanyan 2015-ös mintájában ugyanazt az anabolikus szteroidot mutatták ki.

Evstyukhinát 2016-ban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megfosztotta a 2008-as pekingi olimpián nyert bronzérmétől, mert a kínai játékokon adott A és B mintájának elemzése is pozitív eredménnyel zárult, abban kimutatható volt a turinabol, valamint az eritropoetin (EPO). Evstyukhina, Chen és Bedzhanyan versenyzési jogát tavaly augusztusban felfüggesztette az IWF a doppingtilalmi szabályok megsértése miatt.

Az Orosz Súlyemelő Szövetség elnöke, Maksim Agapitov pénteken az ITAR-TASZSZ nemzeti hírügynökségnek megerősítette, hogy a mostani pozitív eredményeket mindhárom sportoló esetében 2015-ös minták ismételt vizsgálata során kapták a szakemberek.

MTI

Hozzászólások