Vízilabda - Szivós Márton játszhat az Eb-n
Szivós Márton játszhat az Eb-n
Szivós Márton a tavalyi vb-döntő után (Fotó:Europress/Getty)

Szivós Márton játszhat az Eb-n


2014/05/27 15:48

A 2013-ban világbajnoki címet szerző magyar pólós már jelen volt a Magyar Vízilabda Szövetség "ötven nap az Eb-ig" mottóval meghirdetett hétfői sajtótájékoztatóján is, így sejthető volt, hogy a kedd délutánra meghirdetett újabb - immáron az ő egészségi állapota kapcsán szervezett - összejövetelnek valószínűleg pozitív végkifejlete lesz. Kedden aztán a vízilabda-válogatott edzését követően tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában jött a várt megerősítő hír.  A kezdődő infarktussal április elején műtött játékos ugyanis folytathatja pályafutását, így ott lehet Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatában a júliusi, budapesti Európa-bajnokságon.

„Jól vagyok, köszönöm, és éhes a sikerre!" - összegzett Szívós a számára pozitív hírekkel szolgáló orvosi konzílium után.

Ehhez persze neki is végig kell csinálnia a kőkemény felkészülést és be kell kerülnie a 13 fős végső keretbe. A mostani információ egyelőre csak arra vonatkozik, hogy orvosi akadálya nincs a Szegedben játszó vízilabdázó Eb-szereplésének. Mint ismert, Szivós a Vasas elleni, áprilisi bajnoki mérkőzésen lett rosszul, a találkozó után pedig csapattársai javaslatára ment el a kórházba, ahol kezdődő infarktus miatt azonnal meg is műtötték. Szívós Márton négy napig volt kórházban, majd sokáig még az úszóedzéseken sem vehetett részt, így a közelmúltban egri sikerrel zárult bajnokságban már nem is játszott többet.

Hozzászólások