Vízilabda - Szirányi Balázs BL-döntős
Szirányi Balázs BL-döntős
Forrni fog a víz Barcelonában szombaton (Fotó:Europress/Getty)

Szirányi Balázs BL-döntős


2014/05/31 11:17

Pénteken este Barcelonában rendezték meg a vízilabda Bajnokok Ligája sorozat két elődöntőjét. A hatos döntő (Final Six) programja délután az 5. helyért zajló, két csalódott olasz csapatot (Brescia-Recco 10-9) felvonultató párharccal kezdődött, ahol a gólzápor mellett azt is rögzíthetjük, hogy a nyáron hazatérő Madaras Norbert vereséggel búcsúzott egy évtized után az olasz sztárcsapattól. A szerb házirangadón a négy gólt szerző Borisz Zlokovics vezérletével a Radnicski Kragujevac magabiztosan, mind a négy negyedet megnyerve, 9-4-re győzött a Partizan Belgrád ellen, este pedig jöhetett a favorit mérkőzése. Érdekesség, hogy Csiricsék ebben a szezonban mind a nyolc meccsüket megnyerték a Partizan ellen.

A torna előtt ugyanis a Varga testvérekkel felálló Primorje Rijeka számított a legfőbb esélyesnek, amely ráadásul pihenten várhatta az előző nap brusztolós meccsen a Brescia ellen győztes Barceloneta elleni találkozót. Az elején gyorsan el is lépett a Rijeka 2-0-ra, amely azonban a második negyedet 5-0-ra (!) elbukta és innentől kezdve már csak futhatott az eredmény után. A horvát csapat ugyan 3-7-ről 5:51-gyel a vége előtt feljött még 8-9-re, de a végén a katalánok örülhettek, mert 10-8-as győzelmükkel készülhetnek a hazai medencében sorra kerülő BL-döntőre. A meccsen összesen négy magyar gól esett, Varga Dénes (2) és Varga Dániel (1) góljai ellen azonban a már spanyol válogatott Szirányi Balázs találata többet ért. A Rijeka katasztrofális (14/4) emberelőnyös mérlege is az egyik magyarázat a meglepő vereségre.

"Nagyszerű második negyedünk volt. Szerintem a Rijeka jobb csapat, mint mi, de nem engedtük játszani a saját játékát. Rájuk erőltettük a mi stílusunkat, ez jelentette a különbséget" - nyilatkozta a találkozó után Szirányi Balázs

"Tudtuk, hogy a Barceloneta a taktikai érettséget tekintve Európa egyik legjobb csapata. Számítottunk tőlük meglepetésekre, amit meg is kaptunk. Ők 100%-ot nyújtottak, mi viszont nem. Nem vagyok elégedett a teljesítményükkel, hiszen ennél sokkal jobban is tudunk játszani" - szomorkodott az elődöntő után Varga Dániel.

A sztárok sorát felvonultató Rijeka ebben az évben ezt megelőzően csupán egyetlen vereséget szenvedett el a szezonban, még novemberben a BL-csoportkör elején éppen a spanyoloktól kaptak ki. A Bajnokok Ligája döntőjében ma este nyolc órától a tizenegy BL-meccs óta veretlen Radnicski Kragujevac ellenfele a házigazda CNA Barceloneta lesz.

Partizan Belgrád (SRB) - Radnicski Kragujevac (SRB) 4-9 (1-2, 2-3, 0-2, 1-2)

Partizan: Mandics 2, Vico, Dedovics

Radnicski: Zlokovics 4, Vuksanovics, Csirics, Basaras, Filipovics, Markovics

Primorje Rijeka (CRO) - Barceloneta (ESP) 8-10 (3-2, 0-5, 3-2, 2-1)

Rijeka: J. Garcia 2, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Radu, Buljubasic, Muslim

Barceloneta: Espanol 3, Ubovic 2, Minguell, Szirányi Balázs, Roca, Echenique, Perrone

Pro Recco (ITA) - Brescia (ITA) 9-10 (2-2, 3-0, 2-6, 2-2)

Recco: Ivovics 3, Figlioli 3, Giorgietti, Aicardi, Jokovics

Brescia: Napolitano 3, Rizzo 2, Giorgi 2, Molina, Crousillat, Valentino

Hozzászólások