Vízilabda - Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag
Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag
Fotó: waterpolo.hu

Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag

Takács MártonTakács Márton
2018/02/11 14:37

Egerben igen jól mennek a dolgok mostanában. A hevesi pólósok két héten belül kétszer is legyőzték a címvédő Szolnokot a Bajnokok Ligájában, előbb idegenben, majd legutóbb ezen a héten szerdán otthon is. Nem is akárhogy, 6-3-mal küldték haza a pocsékul játszó Dózsát.

Kovács Gergőék pénteken 13-6-ra nyertek Tatabányán, ezzel pedig a B-csoport élén végeztek az alapszakaszban. Vasárnap pedig átigazolási híreket is bejelentettek az egriek, már február közepén. Szerződést hosszabbított az Egerrel korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norbert, így továbbra is ő lesz a vezetőedző.

Az egri klub honlapja arról is beszámolt, hogy az olimpiai bajnok - a válogatottban idén sajnos nem szereplő - Hosnyánszky Norbert, a világbajnok Decker Ádám és a pazar nyári igazolásnak bizonyuló, görög válogatott Angelos Vlachopoulos is Egerben marad.

Vlachopoulos (10) az OB I egyik legkiválóbb légiósa

A főleg védekezésben és a csapat irányításában, mozgatásában jeleskedő Hosnyánszky Norbert ebben az évadban elöl is remekel, 27 góljával az Eger legeredményesebbje, egy találattal marad el tőle a rosszkéz oldalon jobbkezesként remeklő Vlachopoulos, aki a bajnokság negyedik legértékesebb játékosa az MLVSZ honlapján olvasható táblázat szerint. Decker bekként is eredményes volt nyolc alkalommal,

Többéves amerikai és miskolci kitérőt követően pedig hazatér az egri nevelésű kapus, Valics Bence. Ő a 2015/2016-os szezonban Miskolcon védett, remekül. A 2015. októberi Miskolc-BVSC meccs után meg is említettük őt posztunkban.

 

"Elsőként Dabrowski Norbert személyét említeném meg, hiszen vezetőedzőnk remek és eredményes munkát folytatott az elmúlt években, akinek irányításával a közös folytatás során is hasonlóan szép időszakban reménykedhetünk. El kell mondanom a három említett játékosról, nagyon fontosnak tartottuk, hogy ideje korán megállapodjunk, hiszen komoly értékei az egri vízilabdának. Természetesen a keret többi tagjával is folyamatosak az egyeztetések, hiszen azon vagyunk, hogy a csapat gerince mindenképp egyben maradjon. Fontosnak tartottuk, hogy a már hosszabbítottak, illetve az eddigi egyetlen érkező személyét bejelentsük, hiszen olyan embereket sikerült megnyernünk a közös folytatásra, aki mind szakmailag, mind emberileg nagyon fontosak klubunk filozófiáját illetően." - nyilatkozta az egri klubelnök, Bárány Attila.
Hozzászólások