Ráúszás - Nekik nyolc: kiütéses, 11-3-as győzelmükkel a BL-főtábla küszöbén az OSC pólósai
Nekik nyolc: kiütéses, 11-3-as győzelmükkel a BL-főtábla küszöbén az OSC pólósai
Fotó: Madar Dávid/OSC Facebook

Nekik nyolc: kiütéses, 11-3-as győzelmükkel a BL-főtábla küszöbén az OSC pólósai

Takács MártonTakács Márton
2019/09/22 09:41
Az OSC hazai medencében 11-3-ra legyőzte a görög Vouliagmenit a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, a harmadik forduló szombati első mérkőzésén. Helyszíni tudósításunk a Nyéki Imre uszodából Branislav Mitrovic és Vad Lajos nyilatkozatával.

"Nem megbántva a szurkolókat..., sokan csak a sikerre kíváncsiak, a szürke hétköznapokra nem." - válaszolta Vad Lajos, az OSC vezetőedzője a VLV meccselőzetesében arra a kérdésre, hogy sok nézőre számít-e a lelátón. Nos, úgy 150-en foglaltak helyet a Kondorosi úti uszodában, pedig ez már a Bajnokok Ligája főtáblájáért vívott párharc első felvonása volt, és bár szombat este rendezték a Vouliagmeni elleni meccset, az érdeklődők száma alapján egy szürke hétköznap lett ez.

"12-5 lesz ide" - tippelt a mérkőzés előtt az OSC-től nem éppen kellemes körülmények között tavaly távozó Bisztritsányi Dávid, az UVSE kapusa (tavalyi vele készített nagyinterjúnk IDE kattintva olvasható). Nos, Bisztró nem tévedett sokat, a különbséget egy híján eltalálta, ugyanis 11-3-ra nyertek az újbudaiak. 

Sava_Randjelovic.jpgSava Randjelovic védő létére szerzett négy gólt - Fotó: Madar Dávid/OSC Facebook

Az OSC a lehető legerősebb összeállításában ugrott vízbe, a 13-as meccskeretükben mind a hét (7!) légiós neve be volt írva. Salamon Ferenc, Burián Gergely, Tóth Márton és Szabó Balázs maradt ki, és foglalt helyet a lelátón. Ahol azt láthatták, hogy csapattársaik már az első félidőben eldöntötték nem csak ezt a mérkőzést, hanem a továbbjutás kérdését is. Két negyed után 7-1 volt az állás, szinte minden sikerült a hazaiaknak a jóval gyengébb játékerőt képviselő görögök ellen, ahol ott volt a medencében Christos Afroudakis, a 15 éve magas szinten játszó pólós. A XI. kerületieknél nem játszott a világbajnok csapatkapitány, a gyomorrontás miatt hiányzó Hárai Balázs, de nélküle is óriási lett a különbség.

Az OSC nyáron igazolt világklasszisa, Andrija Prlainovic ezúttal előkészítőként jeleskedett, úgy dobtak 11 gólt a hazaiak, hogy a korábban már mindent megnyerő szerb szabályosan tömte szebbnél szebb gólpasszokkal a többieket emberelőnyben. Sava Randjelovicnak nagyon ment, négy góljával a szerb bekk lett a mezőny legeredményesebbje, Lukas Seman triplázott, Manhercz Krisztián pedig kétszer volt eredményes.

A harmadik nyolc perc szokatlan eredményt, 0-0-t hozott, de ez is bőven belefért a főtáblára szinte biztosan feljutó OSC-nek, amely a BL nyolcas döntőjébe vágyik, és az itt látott erődemonstráció után szerda estére elfoglalhatja helyét az elitmezőnyben a címvédő Ferencváros és a Final Eightet rendező Recco mellett a B-csoportban. Akkor talán már népesebb publikum előtt zajlanak majd a meccsek.


Először a szenzációsan védő Branislav Mitrovicot kérdeztük a meccs után:

"Nagyon örülök, hogy ilyen magabiztosan játszottuk le ezt a meccset. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy lesz a különbség. Örülök, hogy folytattuk a jó játékunkat, úgy érzem, eldöntöttük, hogy kifog bejutni a BL főtáblájára. Megyünk tovább! Még a szezon elején vagyunk, de amit eddig láthattak az OSC-től, már jó, és még rengeteg van a csapatban. A nyolcas döntőbe mindig nehéz bekerülni, de ez a csapat képes arra, igyekszünk ezt elérni, remélem, sikerülni fog! Én ezt várom, de az Egerrel is átéltem, hogy nagyon jó csapatokkal kell megküzdeni ezért, hosszú az idény. Hosszú időn át kell jól játszani, és ez nem könnyű munka. De ahogy dolgozunk, ahogy látom a klub erőfeszítéseit, a motivációt, teljesen biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá."

Majd Vad Lajost is megkértük, hogy értékelje a mérkőzést:

"Bánéhoz hasonlóan én sem számítottam ilyen nagy különbségű győzelemre. Ahogy arra sem, hogy kapusunk 85%-kal fog védeni. Hihetetlen tartást adott a csapatnak, természetesen a védekezés is kellett hozzá, mert mindig abból indulunk ki. Támadásban is elég extrák voltunk most. A 0-0-s harmadik negyedben gyenge lövések mentek tőlünk, de az egy teljesen normális sportolói reakció volt, hogy 7-1-es vezetésnél nem kell annyira koncentrálni. De azért ezen még javítanunk kell."

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda – NC Vouliagmeni (görög) 11-3 (4-1, 3-0, 0-0, 4-2) 
Gólszerzők: Randjelovic 4, Seman 3, Manhercz 2, Erdélyi, Ubovic, ill. C. Afroudakis 2, Basic


Hozzászólások