Ráúszás - 0-3-ról fordítva nyerte meg a kupadöntőt, megvédte címét a Dunaújváros
0-3-ról fordítva nyerte meg a kupadöntőt, megvédte címét a Dunaújváros
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

0-3-ról fordítva nyerte meg a kupadöntőt, megvédte címét a Dunaújváros

Takács MártonTakács Márton
2020/09/08 20:33
A Dunaújváros női vízilabdacsapata 0-3-ról fordítva 7-6-ra legyőzte az UVSE-t a Magyar Kupa döntőjében, így megvédte címét a sorozatban.

Sokáig emlékezetes finálét nyert meg tavaly a Dunaújváros a Magyar Kupában, akkor büntetőkkel diadalmaskodott Mihók Attila csapata. Idén máshogy alakult a döntő, de megint az Újváros örülhetett.

Úgy tűnik, hogy a nyáron mindkét kapusát, plusz a válogatott Vályi Vandát is elveszítő DFVE gyorsan összeállt a nyáron, a hétfői elődöntőben az FTC-t győzte meglepően könnyen, 9-5-re, ahogy az UVSE a BVSC-t intézte el imponáló magabiztossággal (13-10). A két legerősebb magyar gárda játszotta az idei kupadöntőt, amely nagy meccset hozott. Az UVSE 3-0-ra ellépett az első negyedben, de Gurisatti Grétáék a már a nagyszünetre utolérték ellenfelüket (4-4). 

Garda-Krisztina-Dunaújváros-MK-min.jpgFotó: MVLSZ

A vendégek védekezésben szűkre zárták a satut, olyannyira, hogy Magyari Aldától nem is kellett klasszisteljesítmény a kapuban. Jól zárt a dunaújvárosi retesz, a játékosoknak sikerült elérniük, hogy a klasszisokkal felálló lila-sárgák legjobbjai helyett inkább a rutintalanabb fiataloktól érkezzen a legtöbb lövés, ők pedig pontatlanabbul céloztak. Garda Krisztináék ki tudták iktatni a fővárosiak nagyágyúit - Szücs Gabriella egy lövésig jutott, Antal Dóra még odáig sem -, elöl pedig ők voltak eredményesebbek. Nem volt elég Benczur Márton együttesétől, hogy Parkes Rebecca, Keszthelyi Rita, Baksa Vanda és Faragó Kamilla révén voltak felvillanásaik, csapatként ezúttal az Újváros volt a jobb.

Jó szokásához híven Garda Krisztina bevágott két távoli lövést, Szilágyi Dorottya remekelt labdaszerzésben és önzetlenségben, kiváló csapatmunkájának köszönhetően a Dunaújváros 7-6-ra győzött és megvédte címét a Magyar Kupában. A mögöttünk hagyott szezon félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt, most egy igen jó kupafináléval rajtolt az új évad, amelyben ez a két csapat játszhatja majd a bajnoki döntőt is a papírforma szerint, amihez azért főleg az FTC-nek lesz még egy-két szava.

Dunaújváros-MK-győzelem.jpgFotó: MVLSZ

BENU női vízilabda Magyar Kupa, Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
döntő

UVSE-Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 6-7
(3-0, 1-4, 1-2, 1-1)
Gólszerzők: Parkes 2, Keszthelyi 2, Faragó, Szegedi, ill. Garda 3, Gurisatti, Mucsy, Szilágyi, Mahieu

a 3. helyért
BVSC-Zugló - FTC-Telekom 10-9 (4-2, 0-2, 2-3, 4-2)
Gólszerzők: Leimeter 3, Kele, Farkas T. 2-2, Mészáros, Alaksza, Gémes 1-1, illetve Tóth Csabai 3, Illés 2, Pőcze, Kövesdi, Kuna, Valentin 1-1

Hozzászólások