Ráúszás - Felrázta az új helyzet a Honvédba igazoló vb-győztes bekket, akinek korábbi csapattársa, Szivós Márton az edzője
Felrázta az új helyzet a Honvédba igazoló rutinos, vb-győztes bekket, akinek korábbi csapattársa, Szivós Márton az edzője
Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület/Facebook

Felrázta az új helyzet a Honvédba igazoló vb-győztes bekket, akinek korábbi csapattársa, Szivós Márton az edzője

Takács MártonTakács Márton
2020/08/01 09:14
A világbajnok Decker Ádám a nyáron Hosnyánszky Norberttel együtt a Honvédba szerződött Egerből. A 36 éves bekket arról kérdeztük, hogy milyen szerepet tölt be korábbi csapattársa, Szivós Márton irányítása alatt. 

A Honvéd két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Kupa első, tatabányai csoportkörét. Decker Ádámot a második meccs, az Eger elleni 15-14-es, nyögvenyelős diadal után kérdeztük, amelyen két gólt is szerzett, miközben rengeteget volt vízben.

Egy új fejezet nyílt Decker Ádám sikerekben gazdag pályafutásában. 36 évesen a Honvéd egyik legrutinosabb, sokat megélt tagja. Először arról érdeklődtünk nála, hogyan érzi magát ebben az alapvetően fiatal csapatban.

"Szerencsére nem én, hanem Szirányi Balu birtokolja a legidősebb játékosnak járó címet. Vegyes érzéseim vannak. Azt érzem, hogy itt minden meccsen nagy teher nyomja majd a vállamat. Jól kell játsszak, nem fér bele, hogy csak arra apelláljak, hogy a körülöttem lévő, négy-öt, nálam sokkal jobb játékos majd megoldják. Sokat voltam vízben szombaton és vasárnap is, de ez édes teher. Nagyon motiválnak a fiatalok, akik jönnek-mennek mellettem, igaz, néhol több az energiabefektetés, mint amennyi hasznot kiveszünk belőle. De nagyon jó érzés, hogy edzésen ők húznak engem és nem nekem, az egyik legidősebb és legfáradtabb játékosnak kell példát mutatnom, elöl úsznom."

Decker-Ádám-Honvéd-MK-min.jpg

A gárda összetétele alapján fontos szerep jut majd Decker Ádinak a csapatban, ahol elsősorban Hosnyánszkyval és Szirányival terelgetnie is kell az ifjú, tehetséges csapattársait.

"Nagyon jó ez az új szerep. Visszagondolva, egy kicsit elkényelmesedtem Egerben, és felrázott ez az új helyzet. Örülök, hogy olyan emberek vesznek körül a Honvédban, mint Steinmetz Barna, Gergely Pisti és Szivós Marci. Mindig is hallgattam azt, hogy a Honvéd is egy család, a mai napig lejár Barna és Kiss Gergő is edzeni, és mindig van két jó szavuk a fiatalokhoz. Tényleg családias a légkör és a hangulat, nagyon jól érzem magam."

Vincze Balázs és Dabrowski Norbert után Szivós Márton zsinórban a harmadik olyan edzője Deckernek, akivel még együtt is játszott Szegeden és a válogatottban. Milyen lehet, hogy folyamatosan megörökli trénernek a korábbi csapattársait? „Ez nekem ciki?” – kérdezett vissza nevetve Ádám. Majd így folytatta:

"Azért eltöltöttem 20 évet az élvonalban, 2000-ben, még a BVSC-ben volt az első bajnoki meccsem. Az azóta eltelt idő alatt sok mindenkivel játszottam együtt, akik később klubelnökök, szakosztályvezetők vagy edzők lettek. Dabrowski Norbival ez nagyon jól működött, és úgy érzem, Szivós Marcival is jól fog működni, mert nem az edzésen múlik, hogy nekünk baráti a viszonyunk, vagy nem, az majd az irodájában, a kávézások alkalmával történik. Az edzésen alá- és fölérendelt viszonyok vannak. Természetesen érzem azt, hogy megbecsül és odafigyel arra, hogy ne égessem el magamat minden edzésen. Ezt Norbival is nagyon jól kezeltük, eddig Marcival is, ez nekem egy plusz öröm. Ráadásul könnyebb így játszani is, mint hogy újra be kellene bizonyítanom és megmutatnom, hogy ki vagyok, mit tudok, egyáltalán mit bírok. Marci tisztában van mindennel, és nem is vár el olyan dolgot, amiről tudja, hogy nem tudnám megcsinálni."

Szivós Márton az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert edzője is lesz a Honvédnál | Eurosport

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám is a Budapesti Honvéd SE férfi vízilabdacsapatában folytatja pályafutását, jelentették be a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A vezetőedző Szivós Márton lesz, ahogy az már az év elején kiderült.


Hozzászólások