Vízilabda - Olasz meló a döntőért
Olasz meló a döntőért
Nagy Viktorra az olaszok ellen is számíthatunk (Fotó:Europress/Getty)

Olasz meló a döntőért


2014/07/23 21:58

Szerdán este Olaszország 8-7-re legyőzte Horvátország csapatát a Margitszigeten, így bejutott a Magyarország elleni elődöntőbe a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon. A 2011-es világbajnok, két éve olimpiai ezüstérmes olaszok szereztek vezetést, majd 4-2-re elhúztak, de a londoni ötkarikás bajnok horvátok még a nagyszünet előtt szépítettek 4-3-ra. A harmadik nyolc percben az olaszok őrizték minimális előnyüket (6-5), majd 6-6 után 8-6-ra alakították az állást. A horvátoknak a hajrában már csak szépítésre tellett erejükből, hiába támadtak az utolsó percen belül kétszer is az egyenlítésért.

Érdekesség, hogy az olaszok csodakapusa, Stefano Tempesti ezúttal "csak átlagosan" védett, 14/7-es mutatója viszont jelzi, hogy előtte milyen szinten működött a csapat védekezése. A korábbi debreceni légiós, Alex Giorgetti volt az olaszok egyik kétgólosa, ehhez azonban neki is nyolc lövést (az első hat nem ért gólt!) kellett megeresztenie. A nap utolsó találkozóján az is eldőlt, hogy a szerb válogatott is bejutott a legjobb négy közé, miután végig vezetve nyert 13-9-re Görögország ellen. A szerb csapat rendkívül kiegyensúlyozottan játszott, hiszen öt játékosa is 2-2 gólt szerzett.

Délután az alsóházban is rendeztek még találkozókat, ahol a német csapat háromgólos (2-5) hátrányból fordított az oroszok ellen és egy utolsó másodperces Obschernikat góllal nyert 9-8-ra. A francia-grúz (10-6) találkozó simábban alakult, így eldőlt, hogy az Európa-bajnokság 11. helyéért majd grúz-orosz "rangadót" rendeznek. Az újabb szünnap (ne felejtsük a magyar lányok csütörtökön délután fél öttől a spanyolok ellen játszanak elődöntőt) után a pénteki első elődöntőt hét órától a magyar és az olasz válogatott vívja egymással, míg a másik ágon a csoportját megnyerő montenegróiak a szerbekkel mérkőznek fél kilenctől. Mindkét meccs igazi póló-csemege lesz...

Hozzászólások