Vízilabda - Megvan az elődöntő!
Megvan az elődöntő!
A németek is kipipálva... (Fotó:Deepbluemedia/Giorgio Scala)

Megvan az elődöntő!


2014/07/20 00:44

Szombaton rendezték a Budapesten zajló férfi vízilabda Európa-bajnokság csoportkörének negyedik fordulóját. A magyar válogatott ismét az esti programban kapott helyet, ahol a németek elleni csata kezdetben a vártnál élesebben alakult, igaz a végére azért minden sima lett. A Benedek Tibor vezette válogatott sokáig gondban volt, mert a németek 2-0-ra is vezettek, sőt a második negyed közepén 7-6 is volt oda az állás. Onnan azonban megrázta magát az ismét Nagy Viktorral a kapuban felálló magyar csapat, a vége 16-8 ide. Győzelmével a magyar válogatott megnyerte csoportját, így a kiírás értelmében automatikus résztvevője az elődöntőknek. Pólósaink legközelebb hétfő este szállnak vízbe, amikor is az olimpiai bajnok Horvátország lesz az ellenfél - immáron számunkra tét nélküli meccsen. A magyar továbbjutást amúgy azt tette lehetővé, hogy a délutáni szerb-horvát dél-szláv rangadón 8-8-as döntetlen született.

"Nehéz két olyan intenzív meccs után motivációt találni, mint a spanyol és a szerb találkozó volt. Időre volt szükségünk, hogy felvegyük a megfelelő fordulatszámot. Az emberhátrányos védekezésünket is össze kellett rendezni meccs közben, mert a németek néhány gyors előnymegjátszással gólokat tudtak szerezni. Jó, hogy elődöntőbe jutottunk, de nem elégszünk meg ezzel" - nyilatkozta Benedek Tibor a találkozó után.

A nap első meccsén a spanyolok 6-5 után egy 7-0-s rohanással "simáztak" (13-5) a franciák ellen, majd az első Eb-jükön szereplő grúzok megszorongatták ugyan a "nagy testvér" oroszokat, a vége azonban 16-12-es vereség lett. A meccs érdekessége volt, hogy a rengeteg kiállítást összeszedő grúzok emberei elfogytak a hajrára, így az utolsó három percet eggyel kevesebb fővel voltak kénytelenek lejátszani. A görögök ha nehezen is, de 0-3-as rajt után végül 10-9-re legyőzték a románokat, ez a győzelem pedig nagy eséllyel a csoport harmadik helyét eredményezi számukra. A románok óriási esélyt szalasztottak el a hajrában, hiszen 1:28-al a vége előtt 9-8-as előnyüknél emberelőnybe kerültek, de nem tudták kihasználni, ráadásul az utolsó másodpercben is kaptak még egy gólt, így veszítettek.

LEN European Water Polo Championships 2014A mai nap szoros csatákat hozott több fronton is, így az A-csoport rangadóján egy gólszegény meccsen zárult 6-6-os döntetlennel az olasz-montenegrói párharc, a tavalyi vb-elődöntő visszavágója.Mindkét oldalon remekeltek a védelmek, a nagyszünetben az olaszok vezettek 2-1-re, akiknél a három gólig jutó újoncnak, Andrea Fondellinek volt nagy napja. A nap krónikájához tartozik még, hogy a FINA a magyar-német meccs előtt adta át a különdíjat a tavalyi esztendő legjobb játékosának, Varga Dénesnek, aki ettől szárnyakat kapva hét lövésből szerzett öt góljával vette ki a részét a németek elleni nyolcgólos sikerből.

Hozzászólások