Vízilabda - Märcz Tamás az FTC-s Vogel Somát is meghívta
Märcz Tamás az FTC-s Vogel Somát is meghívta
Fotó: waterpolo.hu

Märcz Tamás az FTC-s Vogel Somát is meghívta

Takács MártonTakács Márton
2017/03/26 16:04

Märcz Tamás vasárnap délután kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott 14 tagú keretét az április összetartásra. 

A waterpolo.hu cikke szerint április 7–8. között kerül sor a nemzeti együttes következő összetartására. Az első nap délelőttjén a BVSC-vel vív edzőmérkőzést a válogatott, este pedig már Miskolcon, az OB I-es bajnokság egyik meglepetéscsapatával, a mezőny felsőházában szereplő helyi csapattal. Szombaton újabb edzőmeccs szerepel a programban, szintén a Miskolccal.

Először kapott meghívót az Európa-kupa-döntős Ferencváros 19 éves, U18-as világbajnok kapusa, Vogel Soma. Érdekesség, hogy ezúttal sem Nagy Viktor, sem Decker Attila nem lesz ott az edzéseken, Vogel mellett a Volvo-kupán remeklő debreceni Lévai Márton lesz a másik hálóőr. A fiatalabb Vogel testvér eddig 14 bajnokin védte ebben a szezonban az FTC kapuját, 60%-os teljesítménnyel. Az Európa-kupa-finálé első, nagyváradi mérkőzésén is ő kapott szerepet, meg is hálálta a bizalmat.

Az OSC-t négy, az Egert és a Szolnokot három-három, az FTC-t kettő, a BVSC-t és a Debrecent egy-egy pólós képviseli. A 14 tagú névsorban ezúttal nincs olimpiai bajnok, vb-aranyérmes is csak kettő, Bátori Bence és Bedő Krisztián.

A férfi vízilabda-válogatott kerete az április 7–8-i összetartásra

Kapusok: Lévai Márton (Debrecen), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (FTC), Török Béla (BVSC), Zalánki Gergő (OSC)

Hozzászólások