Vízilabda - Erődemonstrációt tartott az FTC Nagyváradon
Erődemonstrációt tartott az FTC Nagyváradon
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Erődemonstrációt tartott az FTC Nagyváradon

Takács MártonTakács Márton
2017/03/22 19:17

Pazar játékkal, nagy különbségű, 12-6-os győzelmet aratott az FTC vízilabdacsapata Nagyváradon, az Európa-kupa-döntő első mérkőzésén. 

Ahogy azt reggel Katona Norbert, az FTC technikai vezetője a DigiSporton elmondta, a csapat az OSC-hez hasonlóan már az új KAP7 labdákkal edzett. Talán nem ettől, mindenesetre alaposan bekezdett a Fradi az igen nagy tempójú első negyedben, 3-0-val rajtolt Varga Zsolt csapata, még gólt sem kapott a döntőig vezető úton két olasz csapatot, a Canottieri Napolit és a Veronát búcsúztató Nagyváradtól. Kádár Kálmán együttese csak a  9. percben volt eredményes először, és a nagyszünetig összesen kétszer tudták csak bevenni a 19 évesen az Európa-kupa-döntőben védő Vogel Soma kapuját. (Itt jegyeznénk meg, hogy napra pontosan 20 éve, 1997. március 22-én ennek a sorozatnak a jogelődjében, a LEN-kupa fináléjában volt jelenése a zöld-fehéreknek, de hosszabbítást követően akkor az UTE szerezte meg a trófeát.) Tóth Márton és Jansik Szilárd is pazar gólt szerzett ebben a játékrészben, így 5-2-es Fradi-vezetéssel fordultak a felek.

A harmadik felvonásban is maradt a Fradi jó védekezése, elöl három gól is összejött, így a záró felvonásnak 8-4-es előnnyel vághattak neki Madaras Norberték. Ahol már örömjátékot nyújtottak Varga Dánielék, szebbnél szebb gólokat szerezve nagy különbségű, 12-6-os, nagyszerű győzelmet arattak, igazolva a papírformát.

A népligeti visszavágót április 5-én rendezik.

A meccs hajrája

Férfi vízilabda Európa-kupa, döntő, 1. mérkőzés

Digi-Oradea (romániai)–FTC-PQS 6-12 (0-3, 2-2, 2-3, 2-4)

G.: Gheorghe 2, Diaconu, Asanovic, Georgescu, Radjen, ill. S. Mitrovic 3, Marko Cuk 2, Avramovic, Madaras, Pohl, Tóth M., Jansik Sz., Szirányi, Varga Dániel

Hozzászólások