Vízilabda - Búcsúzhat az Eurokupától az Eger, miután bezárták az uszodát a koronavírusra hivatkozva
Búcsúzhat az Eurokupától az Eger, miután bezárták az uszodát a koronavírusra hivatkozva
Fotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

Búcsúzhat az Eurokupától az Eger, miután bezárták az uszodát a koronavírusra hivatkozva

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/27 18:09
Jövő szombaton nyithat ki az egri Bitskey Aladár Uszoda, amelyet a koronavírus veszélye miatt zártak be, így a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata három nappal korábban nem tud kiállni az olasz Brescia elleni Eurokupa-elődöntő visszavágójára és búcsúzik a sorozattól.

Szécsi Zoltán, a klub ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, így nem tudnak pályát biztosítani a párharc második felvonására - ráadásul a bezárás óta edzeni sem tudnak, a helyzetüket ellehetetlenítették, holott senki sem beteg a csapatból -, ezért a Brescia 5-0-s végeredménnyel fogja kapni a mérkőzést játék nélkül.

Múlt szombaton az első mérkőzésen Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében 6-3-ra nyertek a hazaiak, ezt követően zárták be az egri létesítményt elővigyázatossági okokból.

A városi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az országos koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel történő egyeztetést követően született meg a döntés a nyitás új időpontjáról, melynek feltétele, hogy megbetegedés nem történik.

A kommüniké hangsúlyozza, "nincs tudomás vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja."

MTI

Hozzászólások