Vízilabda - A megmaradt 100 %
A megmaradt 100 %
(Fotó:Europress/Getty)

A megmaradt 100 %


2014/07/21 23:58

Kezdjük a legfontosabbal, továbbra is veretlen, sőt 100%-os a magyar férfi vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon. Benedek Tibor együttese az olimpiai bajnok horvátok elleni hétfői meccsen pedig "mindent megtett" azért, hogy izguljunk, hiszen a csapat három kihagyott emberelőny után, 0-3-as kezdésről volt kénytelen felállni. Szerencsére ez sikerült is, így a mieink végül (hét különböző gólszerzővel!) 7-6-os győzelemmel zárták le a csoportkört. Fontos megjegyezni, hogy a győztes gólt Hárai Balázs svédcsavarral dobta az utolsó percen belül. Mindkét csapat gyengén használta ki az emberelőnyöket, a mieink 8/1, a horvátok 10/1-es mutatóval zárták a meccset. A magyar csapat elődöntőbe jutása már korábban eldőlt, most arra kell majd figyelni, hogy a szerdai napot pihenéssel töltő együttes kellően motivált maradjon a pénteki elődöntőre, ahol az olasz-horvát párharc győztese vár majd a mieinkre.

"Az első negyedben túl sokat lőttünk messziről és a horvátok kapusa mindent védett - nyilatkozta a mérkőzés után Benedek Tibor - Közelebb kellett mennünk, és akkor már nem maradtak el a gólok. Három emberelőnyt hagytunk ki az első nyolc percben és egy horvát csapat ellen ez nehéz kezdést jelent. Én már tudom mit fogunk csinálni a következő napokban, de ez teljesen mindegy, mert csak az eredmény számít. A lényeg, hogy pénteken nyerjünk."

A hétfői program amúgy a hat gólt szerző Ivovic vezette montenegróiak oktatásával kezdődött, akik az Eb-újonc grúzoknak lőttek szebbnél-szebb gólokat (17-2), majd az oroszok gyengélkedése a románok ellen (8-11) is folytatódott. A B-csoport első meccsén a Budapesten eddig nagyszerű meccseket produkáló franciák az alig három gólt hozó első félidő után kisebbfajta meglepetésre legyőzték a németeket (8-7). A nap első rangadóján a szerbek ha nehezen is, de 8-6-ra győztek a spanyolok ellen, majd a második hely szempontjából fontos meccsen az olaszok a 4-0-ra megnyert második negyed ellenére játszottak csak 9-9-es döntetlent Görögországgal, igaz ez is elég volt nekik, hogy a negyeddöntőben elkerüljék a szerbeket.

Nagy Viktor; Varga DánielA férfi torna szerdán a helyosztókkal folytatódik majd, ahol a felső ágon olasz-horvát és görög-szerb meccseket rendeznek a negyeddöntőben. A két csoportgyőztes, Montenegró és Magyarország eközben páholyból figyelheti az ellenfeleket, nekik ezen a napon nem kell medencébe szállniuk.

Hozzászólások