Vízilabda - 16 lőtt góllal kezdte az Európa-kupa-selejtezőt a Märcz-csapat
16 lőtt góllal kezdte az Európa-kupa-selejtezőt a Märcz-csapat
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

16 lőtt góllal kezdte az Európa-kupa-selejtezőt a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2018/02/15 21:29

Fölényes, 16-5-ös győzelemmel kezdte szereplését a házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a kecskeméti Európa-kupa-selejtezőben.

A csütörtöktől vasárnapig tartó, a Volvo támogatásával lezajló Európa-kupa-selejtezőben sorrendben Grúzia, Románia, Spanyolország és Franciaország vár a magyar férfi vízilabda-válogatottra. Szerdán közöltük helyzetelemzésünket edzésriporttal, valamint Kovács Gergő, Jansik Szilárd, Vogel Soma és Märcz Tamás nyilatkozatával.

Egy éven belül másodszor épít csapatot Märcz Tamás | Hosszabbítás

Azok után, hogy kedd este Märcz Tamás kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott 15 fős keretét a csütörtöktől vasárnapig tartó Európa-kupa-selejtezőre, amelyet a Volvo támogatásával Kecskeméten rendeznek meg, szerdán a sajtó számára is nyilvános edzés és a torna sajtótájékoztatója szerepelt a csapat programjában. Helyzetelemzés edzésriporttal, valamint Kovács Gergő, Jansik Szilárd, Vogel Soma és Märcz Tamás nyilatkozatával.

A spanyolok elleni Világliga-mérkőzésen még három, ezúttal csak egy balkezes szélső játszott a mieinknél, Zalánki Gergő. Vámos Márton volt az egyik kimaradó, Vadovics Viktor pedig a bő keretbe még igen, a szűkítettbe már nem fért be ezúttal. A tudásuk a gyengécske grúzok ellen nem is hiányzott, 6-0-s első negyeddel kezdett a magyar csapat, amely az első nyolc percben akcióból, emberelőnyből, szabaddobásból és büntetőből is lőtt gólt. A nagyszünetben Vogel Soma váltotta a kapuban a mindössze egy gólt kapó Nagy Viktort. Már az első félidőben eldőlt a parti, így a folytatásban sok mindent kipróbálhatott a válogatott, például a japán letámadást is, ebből adódtak hibák. Märcz Tamás kicsit sokallta az öt kapott gólt ezekből - a záró felvonást 3-1-re a grúzok nyerték -, de így is 11-et rakott közé a magyar együttes.

A mieink két legjobbja a négygólos Manhercz Krisztián és a triplázó Jansik Szilárd volt, utóbbi a medence minden pontján - a kaput kivéve -, kapásoldalon, rosszkézen, bekkben is feltűnt.

Férfi vízilabda Európa-kupa-selejtező

A-csoport, Kecskemét, 1. játéknap

Magyarország-Grúzia 16-5 (6-0, 4-1, 5-1, 1-3)

vezette: Haentschel (német), Dalli (máltai)

Magyarország: Nagy V. – Zalánki 2, Mezei 2, Jansik D., Erdélyi 2, Salamon 1, Bátori. Csere: Angyal 1, Manhercz K. 4, Jansik Sz. 3, Kovács Gergő 1, Bedő, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Grúzia: Tsrepulia – Imnaishvili, Meskhi 1, Kavtaradze, Jelaca 1, Bitadze 1, Rurua 1. Csere: Shubladze, Baghaturia 1, Gegelashvili, Magrakvelidze, Chikvinidze, Razmadze (kapus). Szövetségi kapitány: Revaz Chomakidze

További eredmény:

Románia–Franciaország 7–4

Hozzászólások