Vízilabda - 100%-os teljesítménnyel csoportelső az EK-selejtezőn a Märcz-csapat
100%-os teljesítménnyel csoportelső az EK-selejtezőn a Märcz-csapat
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

100%-os teljesítménnyel csoportelső az EK-selejtezőn a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2018/02/18 13:10

Százszázalékos teljesítménnyel nyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Kecskeméten, a Volvo támogatásával rendezett Európa-kupa-selejtezőt: Märcz Tamás együttese a vasárnapi zárófordulóban a franciákat győzte le 9-5-re.

A vasárnap déli magyar-francia mérkőzés döntött a kecskeméti Európa-kupa-selejtező csoportelsőségéről, ehhez képest nagyon simán alakult a meccs, 6-1-re nyerték meg a mieink az első félidőt. Eleve már az meglepetés volt, hogy Ugo Crousillat és társai ilyen magasságokig eljutottak, mert papíron a spanyolok erősebbek náluk. Ehhez képest szombaton a gallok 9-6-ra legyőzték a hispánokat.

7-1 is volt ide a harmadik negyedben, a záró felvonásban 8-5-re zárkóztak fel a franciák, de közelebb nem tudtak férkőzni Bátori Bencéékhez. Az első 16 percben hat, a második félidőben csak három gólt lőttek Zalánki Gergőék, de így is közé tettek négyet, 9-5 lett a vége.

A magyar válogatott Grúziát, Romániát, Spanyolországot és Franciaországot is legyőzte, így 100%-os teljesítménnyel zárta az Európa-liga-selejtezőt. Jó kezdet egy alakulófélben lévő csapattól.

A kecskeméti torna legjobb kapusának Nagy Viktort, legértékesebb játékosának (MVP) a szolnoki hálóőr korábbi csapattársát, a francia Ugo Crousillat-t választották.

Az Európa-kupában a három selejtezőcsoport továbbjutóit egy nyolcas döntőben két négyes csoportba osztották, a kvartettek első helyezettjei a döntőben, a másodikok pedig a bronzmérkőzésen csapnak össze. A finálét április 5. és 8. között rendezik.

Märcz Tamás csapata a Nyolcas Döntő I. csoportjába került, ahol ellenfele Spanyolország, Görögország és Olaszország lesz. A másik kvartettben Szerbia, Horvátország, Franciaország és várhatóan Montenegró küzd majd.

Férfi vízilabda Európa-kupa-selejtező

A-csoport, Kecskemét, 4. játéknap

Magyarország–Franciaország 9–5 (3–1, 3–0, 1–2, 1–2)

Vezette: Dalli (máltai), Duraskovics (montenegrói)

Magyarország: Vogel – Manhercz K. 1, Zalánki 1, Salamon, Jansik D. 1, Bátori 2, Bedő 1. Csere: Angyal, Vámos 1, Jansik Sz., Erdélyi 1, Német 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Franciaország: Garsau – Saudadier, Khasz, Olivon, Crousillat 3, Canonne 1, Vernoux. Csere: Rocchietta, Piot, Dino 1, Lepoint, Vanpeperrstaete. Szövetségi kapitány: Nenad Vukanic

További eredmény

Spanyolország–Románia 10–4

A végeredmény:

1. Magyarország 12 pont

2. Franciaország 6 pont

3. Spanyolország 6 pont

4. Románia 4

5. Grúzia 1

Hozzászólások