Vízilabda - 0-3-ról gyűrték le a románokat férfi pólósaink
0-3-ról gyűrték le a románokat férfi pólósaink
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

0-3-ról gyűrték le a románokat férfi pólósaink

Takács MártonTakács Márton
2018/02/17 00:15

Pocsék rajt után 10-7-re nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a román csapat ellen a Kecskeméten zajló Európa-kupa-selejtező második napján.

Fölényes, 16-5-ös győzelemmel kezdte szereplését Grúzia ellen a házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a kecskeméti Európa-kupa-selejtezőben csütörtökön. Pénteken Románia várt a mieinkre.

És nagyon kemény ellenfélnek bizonyult. Ritkán látjuk ilyen pocsékul meccset kezdeni a nemzeti együttest, legutóbb a világbajnoki döntőt kezdték 0-4-gyel a mieink. Most 0-3-mal állt Märcz Tamás csapata három és fél perc után. 2-4-gyel zártuk az első negyedet, a második gólnál Jansik Szilárd klasszisát láthattuk, és olvashatjuk ferencvárosi klubtársa, Vámos Márton leírásában.

Dadogott a játékunk, de a második felvonás harmadik percében a születésnapos Erdélyi Balázs révén 4-4-nél sikerült beérni a románokat, a nagyszünetben 4-5 volt az állás. Jól működtek a román blokkok, nálunk a támadásbefejezéssel, a fórokkal és védekezésben akadtak gondok - például saját emberelőnyből kaptunk lefordulásgólt -, a helyzetek megvoltak. A harmadik negyedben, 6-6-nál lett újra egál, és még ebben a játékrészben megszerezte a vezetést - először - a Märcz-csapat, a harmadszor eredményes Erdélyi révén (7-6). És innen nem volt megállás, a záró felvonásban Vámos bombázott a kapuba, 3-1-re hozták Manhercz Krisztiánék a végjátékot, így bedarálva ellenfelüket 10-7-re nyerték a meccset. Sok a volt a hiba magyar részről, de ez egy újjáalakuló csapatnál nem meglepő.

Szombat este a spanyolok jönnek.

Férfi vízilabda Európa-kupa-selejtező

A-csoport, Kecskemét, 2. játéknap

Magyarország–Románia 10–7 (2–4, 2–1, 3–1, 3–1) 

vezette: Bianco (olasz), Haentschel (német)

Magyarország: Nagy V. – Manhercz K. 3, Zalánki, Vámos 2, Mezei, Jansik D., Erdélyi 3, Csere: Angyal 1, Jansik Sz. 1, Salamon, Kovács Gergő, Német. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Románia: Tic – Radu 3, Negrean 1, Fulea 1, Cretu, Ghiban, Georgescu. Csere: Szabó I. 1, Gergelyfi, Vancsik, Chioveanu 1, Oanta. Szövetségi kapitány: Dejan Stajonevic

További eredmény:

Grúzia–Spanyolország 5–11

Hozzászólások