Röplabda - Brazil-orosz vesszőfutás a röplabda Világligában
Brazil-orosz vesszőfutás a röplabda Világligában
Fotó: Europress/AFP

Brazil-orosz vesszőfutás a röplabda Világligában

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/09 19:29

Brazília hat hazai mérkőzéséből négyet elbukott az idei röplabda Világligában. Az olaszok elleni dupla vereség után a lengyelek ellen 1-1-re kihozták a második hetet, de az Irán elleni 1-1 már kifejezetten blamának mondható. Az első meccset még nagy nehezen, 3-2-re hozták a hazaiak, de a másodikat 3-0-ra elbukták, ami kifejezetten ciki, még akkor is, ha Ázsia jelenlegi legjobbjai egyre jobbak, nagyon komoly ellenfelek, és a többi.

A brazil röplabda válogatott most először kapott ki hazai környezetben Irántól. Ráadásul 3-0-ra, 18, 21, 22-es szetteredményekkel, ami borzalmasan gyenge teljesítmény. A meccs hőse egyébként Mahmoudi Shahram volt 18 ponttal. A hazai csapatnál senki sem jutott tíz pontig, igaz, Rezende cserélgetett is bőven, mert senkinek sem ment igazán.

Akiknek viszont jócskán megy a szekér, az az olasz válogatott, amely kétszer 3-1-re verte Lengyelország legjobbjait, és így 6-0-s mérleggel áll. Persze megint Ivan Zaytsev emelkedett ki a mezőnyből, nélküle bizony messze nem lenne olyan erős az olasz csapat. Kérdés, hogy mennyire jó ötlet az olaszok részéről a Világligára időzíteni a csúcsformát, hiszen augusztus 30-án kezdődik a világbajnokság. Márpedig úgy tűnik, a brazilok inkább a VB-t részesítik előnyben, ami teljes mértékben érthető.

Az orosz válogatott is elkezdhet tán már tartalékolni a nyárvégi csúcseseményre, hiszen az első négy meccsét egyaránt elvesztette. Igaz, hogy nagyon nehéz a csoport, és az is igaz, hogy eddig csak idegenben lépett pályára az olimpiai bajnok. A szerbek után az amerikaiak ellen is Muserskiy és Mikhaylov nélkül álltak ki az oroszok, és ezúttal 3-2-es, majd 3-0-s vereséget szenvedtek. A döntő szettes vereség simán benne van a Matthew Anderson vezette, remek amerikai válogatott ellen, de a 3-0 már meglepő, még idegenben is. Főleg úgy, hogy két játszmában 20 pontig sem jutottak el Voronkov mester játékosai. A következő hétvégén már hazai pályán játszik Oroszország, a szintén négy vereséggel rajtoló Bulgária ellen. A brazil válogatott pedig végre kimozdul nem sok sikert hozó otthonából, és Iránba utazik. A két kiemelt csoport állása:

 A csoport pontok meccsek szettek
 1. Olaszország 18 6-0 18-4
2. Brazília 5 2-4 8-14
3. Irán 4 1-3 5-9
4. Lengyelország 3 1-3 5-9

 

 B csoport pontokmeccsekszettek
 1. Szerbia 10 4-0 12-5
 2. Egyesült Államok 10 4-0 12-5
 3. Bulgária 2 0-4 5-12
 4. Oroszország 2 0-4 5-12
Hozzászólások