Röplabda - Az élmény: felbecsülhetetlen
Az élmény: felbecsülhetetlen
Europress/AFP

Az élmény: felbecsülhetetlen


2014/08/31 11:34

Új vb-rekordot jelentő, 62.000 néző előtt elkezdődött a 2014-es férfi röplabda világbajnokság. A torna nyitómeccsét a varsói Nemzeti Stadionban játszotta egymással a házigazda lengyel és a szerb válogatott.

Soha korábban nem néztek még ennyien a helyszínen egyszerre egy, az FIVB által rendezett röplabda mérkőzést (a korábbi rekordot az 1952-es Szovjetunió-Csehszlovákia találkozó tartotta 50000 nézővel), így a torna már az első napon bekerült a rekordok könyvébe. Talán mindenki el tudja képzelni, mekkora élmény lehetett ennyi ember előtt játszani azoknak a játékosoknak, akik eddig maximum tíz-tizenötezer ember előtt léptek parkettre...

A megnyitó után rendezett mérkőzés egyébként meglehetősen sima volt, a házigazdák három szettben (19, 18, 18) győztek, miután a szerbeknek a nyitásfogadással komoly gondjaik voltak, ráadásul a lengyelek sáncmunkája is igen meggyőző volt.

Fotó: Europress/AFP

A találkozó legeredményesebbje Michal Winarski volt a maga 14 pontjával, 68%-os ütőteljesítménye kiemelkedőnek számít.

„Szeretnék gratulálni a barátaimnak, a csapattársaimnak, mivel igen jól játszottunk ma este – mondta a mérkőzés után a lengyelek csapatkapitánya, Winiarski. – Fantasztikus élmény volt a meccs, már amikor beléptünk a stadionba, sokféle érzelem uralkodott el rajtunk. A bemelegítésnél már minden rendben volt, igaz, a szél kicsit zavarta a játékunkat, ahhoz nem nagyon vagyunk hozzászokva. Tudjuk, hogy ez még csak a vb első meccse volt, de azért kicsit megünnepeltük a győzelmünket.”

Folytatás ma délután és este az A és a D csoport találkozóival (köztük a végső győzelemre is esélyes olaszok, valamint amerikaiak mérkőzésével), immáron a csarnokokban. Az vb-t beharangozó írásunknak itt találjátok.

Férfi röplabda világbajnokság, Lengyelország, A csoport, 1. forduló

Lengyelország – Szerbia 3:0 (19, 18, 18)

A vasárnapi mérkőzések

A csoport: Venezuela – Argentína 16.30, Kamerun – Ausztrália 20.15

D csoport: Olaszország – Irán 13.00, Belgium – Egyesült Államok 16.30, Puerto Rico – Franciaország 20.15

Hozzászólások