Röplabda - A Békéscsaba megszerezte első nemzetközi kupáját
A Békéscsaba megszerezte első nemzetközi kupáját
Fotó: BRSE Facebook

A Békéscsaba megszerezte első nemzetközi kupáját


2017/03/13 10:19

A magyar bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Linamar-BRSE a tavalyi első szlovén Calcit Ljubljana gárdáját felülmúlva megnyerte a női röplabda Közép-európai Liga aranyérmét. A csabaiak az első játszmát még elvesztették, de végül 111 perces mérkőzés végén 3:1 arányban jobbnak bizonyultak.

Az első játszmában a Calcit kezdte a pontgyártást, majd játékba melegedtek a csabai lányok is. A második technikai szünetben 16:11-re vezettek a szlovének, a BRSE a hajrában zárkóztak fel, de ekkor még 26:24 arányban alulmaradt.

A térfélcsere után már sokkal jobban röplabdáztak a csabaiak, imponáló fölénnyel húzták be a második szettet: a Ljubljana erejéből mindössze 10 pontra futotta. A harmadik játékrészben is a magyar bajnok diktálta a tempót, de ellenfele többször felzárkózott. A végén viszont már újra egyértelmű volt a helyzet: a 25:18-as részsikerrel újabb lépéssel került közelebb a hőn áhított első helyhez Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttese.

A negyedik játszma hozta a legnagyobb küzdelmet, hiszen az első labdamenettől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szett végéhez közeledve a Calcit vette át a kezdeményezést, és 23:19-es vezetésénél úgy tűnt, jöhet a döntő játszma. A BRSE azonban nem adta fel, innen is visszajött a szettbe, és végül hatalmas bravúrt megmutatva fordított, így a tavalyi ezüstérem után idén megnyerte a Közép-európai Ligát.

RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NÉGYES DÖNTŐ (ZÁGRÁB), NŐI DÖNTŐ

Linamar-BRSE–Calcit Ljubljana (szlovén) 3:1 (–24, 10, 18, 24)

Zágráb. Vezette: Kramar-Sandl, Stranic.

BRSE: Tálas 3, Matics 12, Clement 15, Szmirnova 27, Szakmáry 11, Bodnár 5. Csere: Molcsányi (liberó), Soós 1, Petrenkó 1. Vezetőedző: Ssasa Nedeljkovic

Ljubljana: Blazic 6, Grudina 5, Van de Vyver 1, Koleva 22, Mihevc 4, Kostic 17. Csere: Jerala (liberó), Bozic, Pahor, Iglicar 1. Vezetőedző: Nicola Negro

Sasa Nedeljkovic: - Tudtuk, hogy szinte lehetetlen lesz megismételni a szombati elődöntő pontos és jó játékát, de mentálisan sikerült nagyon jól felkészülni a kiváló Ljubljana ellen. A szlovén együttes a Közép-európai Liga tornáin végig remekül teljesített, és már nagyon vártam ezt a csúcsmeccset velük. Nagyon örülünk a győzelemnek, és bízom benne, hogy nagyon sok embernek szereztünk örömet. Hosszú idő után nyert újra magyar csapat ebben a nemzetközi sorozatban, és ez a siker egy újabb megerősítés, hogy a BRSE és a magyar röplabda is jó úton jár.

Ma a második és a harmadik játszmában teljesítettünk a legjobban, és úgy éreztem, hogy a negyedik szettben eldőlhet a győzelem sorsa. 23:19-es szlovén vezetésnél már kikértem mindkét időmet, kihasználtam a cserelehetőségeimet, és ekkor mutattuk meg az igazi erőnket. Harcoltunk, hittünk a sikerben, és végül felülkerekedtünk. Ezúton köszönjük meg a több mint száz csabai szurkolónak, hogy itt volt velünk, a jelenlétük óriási energiát adott nekünk.

Hétfőn újra buszba szállunk, és utazunk tovább Olaszországba, ahol szerdán este CEV-kupa-mérkőzés vár ránk.

Hozzászólások