Kosárlabda - Utolsó másodpercben dobott kosárral Ukrajnát is legyőzte a magyar férfi kosárlabda-válogatott
Utolsó másodpercben dobott kosárral Ukrajnát is legyőzte a magyar férfi kosárlabda-válogatott
Fotó: Europress/AFP

Utolsó másodpercben dobott kosárral Ukrajnát is legyőzte a magyar férfi kosárlabda-válogatott

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/23 18:57
A magyar férfi kosárlabda-válogatott nagy hajrával 62-60-ra legyőzte Ukrajnát vasárnap Zaporizzsjában az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.
Eredmény, 2. forduló, F csoport:
Ukrajna-Magyarország 60-62 (14-10, 16-18, 18-19, 12-15)

a magyar pontszerzők: Vojvoda 11, Keller 10, Benke 9, Váradi 9, Allen 7, Ferencz 7, Perl 5, Horti 4

A felmondási idejét töltő szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan együttese csütörtökön bravúrral 77-75-re legyőzte Szombathelyen a címvédő szlovénokat a hatmeccses selejtezősorozat nyitányán. A zaporizzsjai meccsre egy helyen változott a gárda, ugyanis a honosított Darrin Govens helyett Tóth Norbert került a 12 fős keretbe.

Az ukránok három nappal ezelőtt 88-73-ra verték az osztrákokat Grazban.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, 2004 óta nyolc tétmérkőzésen öt ukrán és három magyar siker született.

Csak a szokásos: Ivkovics Sztojan gigabravúrra készül a férfi kosárválogatottal | Hosszabbítás

Az Európa-bajnok szlovénok ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket a férfi kosárlabda-válogatott, ahol újra össztűz alatt áll a szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan. A kapitánnyal csapatról és keretről, esélyekről és reményekről, valamint mocsári krokodilokról is beszélgettünk a rajt előtt. "Semmi nem könnyű, de azért könnyebb, mint nyolc évvel ezelőtt" - mondta nevetve Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya az Eb-selejtezők nyitánya előtt.

A 2017-es Eb-n 16. helyezett magyarok - akik 18 év után szerepeltek újra kontinenstornán - a vasárnapi összecsapáson remekül tartották a lépést a javarészt nyugat-európai bajnokságokban edződő ukránokkal. A küzdelmes, kevés kosarat hozó mérkőzésen magyar részről főként a 34 éves Ferencz Csaba és az olasz Reggio Emiliát erősítő Vojvoda Dávid jeleskedett. A nagyszünetben 30-28 volt az állás.

Térfélcsere után elkapta a fonalat a Japánban légióskodó Allen Rosco is, aki 16 ponttal a magyarok legjobbja volt csütörtökön. A 48-47-ről induló zárószakaszban fej fej mellett haladt a két csapat, majd Benke Szilárd harmadik triplája lendített nagyot az Ivkovics-gárdán. Négy másodperccel a vége előtt büntetőből egyenlítettek 60-60-ra a hazaiak, majd a csattanót Allen Rosco szolgáltatta, akinek az utolsó másodperces kosarával nyertek a magyarok.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében a címvédő Szlovéniával, Ausztriával és Ukrajnával szerepel azonos csoportban, melyből az első három jut ki a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Georgiában megrendezendő Eb-re. A kvalifikáció további négy találkozója novemberben, illetve jövő februárban lesz.

A csoport másik mérkőzésén:

Szlovénia-Ausztria 85-78

Az állás: 1. MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Ukrajna 3 (148-135), 3. Szlovénia 3 (160-155), 4. Ausztria 2


MTI

Hozzászólások