Kosárlabda - Hiába a helyszínváltozás, Szlovéniába sem utazik el a Sopron kosárcsapata
Hiába a helyszínváltozás, Szlovéniába sem utazik el a Sopron kosárcsapata
Fotó: Europress/AFP

Hiába a helyszínváltozás, Szlovéniába sem utazik el a Sopron kosárcsapata

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/25 10:12
Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában kerül sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen.

Utóbbi klub közösségi oldalán jelentette be a szlovéniai helyszínt, mivel Schio városa a fertőzésveszély miatt lezárt észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok szomszédságában helyezkedik el. Gáspár Dávid vezetőedző csapata itt lépett volna pályára szerdán a sorozat alapszakaszának zárófordulójában. Török Zoltán ügyvezető korábban arra kérte a szurkolókat, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak Olaszországba.

Frissített (10.50): Kedden a Sopron kosárlabdacsapata sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, hogy a semleges helyszínre, Ljubljanába sem utazik el. Török Zoltán ügyvezető úgy fogalmazott, hogy bár a nemzetközi szövetség szlovéniai helyszínt javasolt a szerdai találkozó lebonyolítására, a magyar bajnok nem kívánja vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek. 

Farkas Ciprián polgármester közölte, a városvezetés minden tekintetben a klub mögött áll, míg Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke üzenetében hangsúlyozta, az MKOSZ nem támogatja, hogy a Sopron akár csak minimális kockázatot is bevállaljon a Schio elleni mérkőzéssel. 

A járvány miatt változás lesz az Európa-liga csütörtöki programjában is. Az Inter ugyan hazai pályán fogadhatja a Ludogorec csapatát, szurkolókat azonban elővigyázatosságból nem engednek a mérkőzésre. A döntés a milánói klub közleménye szerint a lombardiai régió egészségügyi hatósága és a városi önkormányzat előírásaival összhangban, valamint az Európai Labdarúgó-szövetséggel egyetértésben született meg.

Az olasz csapat vasárnapi, a Sampdoria elleni bajnoki találkozóját a járvány miatt elhalasztották, és nagy valószínűséggel üresek lesznek a lelátók az első hely szempontjából kulcsfontosságú Juventus-Internazionale rangadón is, vasárnap. A legfrissebb adatok 229 olaszországi fertőzöttről szólnak, akik közül már heten veszítették életüket. A járvány gócpontja az északnyugat-olaszországi Lombardia tartomány.

MTI

Hozzászólások