Kosárlabda - Megvédte címét a Szolnoki Olaj
Megvédte címét a Szolnoki Olaj
Fotó: Europress/AFP

Megvédte címét a Szolnoki Olaj

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/16 22:40

A Szolnoki Olaj KK megvédte címét a férfi kosárlabda Magyar Kupában, miután a szombati, győri döntőben kilenc ponttal legyőzte a szombathelyi Falco KC-t.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint remek hangulatban, 2500 néző előtt kezdődött a finálé az Audi Arénában. A három kulcsjátékosát is nélkülöző Szolnok remekül kezdett, Gasper Okorn szombathelyi vezetőedzőnek már a negyedik percben időt kellett kérnie. Az Olaj lendületét azonban nem törte meg, gyorsan kialakult a tízpontos különbség. A Falco játékára a tanácstalanság volt jellemző, míg Vojvoda Dávid és társai csaknem 80 százalékos hatékonysággal dobtak.

Eladott labdákat kihasználva, illetve Tóth Norbert jó dobásaival némileg felzárkóztak a vasiak, összességében azonban továbbra is a Szolnok akarata érvényesült, remekül védekezett, és változatlanul jó százalékkal dobott. Több volt a jó egyéni teljesítmény a címvédőnél, Vojvoda és Benke is igazi vezéregyéniségnek bizonyult.

A harmadik negyed elején már 21 ponttal vezetett csapatuk, ekkor a Falco KC teljesen elveszítette a hitét. A negyedik felvonás második felében némileg javult a szombathelyiek játéka, felzárkóztak hét pontra, de az egyenlítésre nem volt esélyük.

A győri torna legjobb játékosának Benke Szilárdot választották, a legeredményesebb pedig a Jászberény amerikai irányítója, Damier Pitts lett.

MTI

Eredmények, döntő:
Szolnoki Olaj KK-Falco KC Szombathely 92-83 (30-19, 17-13, 18-12, 27-39)
Hozzászólások