Kosárlabda - Kobe Bryant és David Stern előtt tisztelgett az All Star-gála, amely hosszú évek óta végre ismét arról szólt, amiről hivatott
Kobe Bryant és David Stern előtt tisztelgett az All Star-gála, amely hosszú évek óta végre ismét arról szólt, amiről hivatott
Fotó: Europress/AFP

Kobe Bryant és David Stern előtt tisztelgett az All Star-gála, amely hosszú évek óta végre ismét arról szólt, amiről hivatott

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/02/17 11:08

A hétvégén rendezték az NBA All Star gáláját, amely számos újítást hozott. A gálának Chicago adott otthont a körítésre pedig nem lehetett panasz, az elejétől a végéig a kosárlabda ünnepéről és a megemlékezésről szólt a nagyszabású, több napon át zajló esemény. A fő attrakciót ezúttal is a keleti és a nyugati csapat összecsapása szolgáltatta, amely ezúttal valóban a játékról és a küzdelemről szólt. A gálán megemlékeztek a liga legandás játékosáról, Kobe Bryantről és a komisszár David Sternről, a helyi rapper legenda Common és a szintén ikonikus Dr. Dre egészen zseniális remekművekkel tették feledhetetlenné a 2020-as gálát.

Az All Star-gála 1988 után ismét Chicagóban került megrendezésre. Lehet mondani, hogy kicsit sokat vártak a liga döntéshozói azzal, hogy az egyik legsikeresebb franchise otthonául szolgáló várost ismét házigazdává tegyék, de a lényegen mindez nem változtat, Chicago parádés hétvégével tisztelgett az NBA és annak főszereplői előtt. A hétvége természetesen nem szólhatott másról, mint a tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant – és lánya, Gigi –, valamint a liga történetének legmeghatározóbb komisszárja, az év elején elhunyt David Stern emléke előtti tisztelgésről.

A műfaj egyik legnagyobbja, az ikonikus NWA rap zenekar alapítójaként a Rock'n'Roll Hírességek Csarnokába beválasztott Dr. Dre mindenidők egyik legkomolyabb tribute-jával emlékezett meg Kobe Bryantről. 

De ez még csak a kezdet volt, a szervezők az este minden egyes darabjával nagyon megadták a módját a tisztelgésnek. Természetesen szinte minden Kobe-ról szólt a hétvége során, amely a kelet-nyugat mérkőzés felvezetésével kulminálódott. Előbb Jennifer Hudson énekelte ki a lelkét:

Majd jött a város emblematikus rap-szupesztárja, Common, aki egészen egyedülálló módon tisztelgett Chicago városa és Kobe Bryant előtt. A filantróp rapper által megálmodott művészi darabhoz foghatót sem látványvilágban, sem nyelvezetben nem látott még ember sporteseményen, megindító és lélegzetelállító volt. 

Az már csak hab volt a tortán, ahogy a kelet-nyugat mérkőzés főszereplőit, a játékosokat, az All Starokat bemutatta.
Elsőként Giannis csapatát:

Majd jött a Team LeBron bemutatása:

Ami pedig magát a mérkőzést illeti, a lebonyolítás megváltoztatásával azt akarták a szervezők elérni, hogy a rajongók végre kapjanak is valamit a pénzükért, ha nem is élet-halál harcot, de valami küzdést, csatát. Az újítás úgy nézett ki, hogy a mérkőzésen az első három negyed elején rendre nulláról indultak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívtak egymással. A negyedik, immáron időmérés nélküli negyedben aztán kiírták az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadtak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lett a cél a két csapat számára: amelyik előbb elérte, az nyerte meg a találkozót. Az utolsó játékrészt tényleg meghozta a várva várt csatát és végül a Team LeBron 157-155 arányú győzelmét, ám ezúttal nem csak egy csapat nyert, hanem a jótékonysági akciók miatt több kisebb közösség és ami szintén fontos, a szurkolók, a rajongók, hiszen hosszú idő után végre ők is fontosnak érezhették magukat, hiszen megkapták amire vágytak: a sztárok végre valóban varázsoltak.

Hozzászólások