Kosárlabda - A kétes teszteredmények ellenére elhalasztják a válogatott Eb-selejtezőit
A kétes teszteredmények ellenére elhalasztják a válogatott Eb-selejtezőit
Fotó: MTI

A kétes teszteredmények ellenére elhalasztják a válogatott Eb-selejtezőit

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/26 16:40
A koronavírus-fertőzések miatt elhalasztották a magyar férfi kosárlabda-válogatott szombatra és hétfőre kiírt Európa-bajnoki selejtezőit Szlovéniában.

A magyar szövetség (MKOSZ) csütörtökön az MTI-nek megerősítette, hogy a nemzeti csapat nem játssza le a két találkozót, amelyeket várhatóan a következő, februári "buborékban" pótol majd.

Néhány órával korábban a válogatott Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, mely szerint váratlan fordulatot vett a szerdán pozitív tesztet produkáló két játékos, Tóth Norbert és Pongó Máté ügye Szlovéniában. A szerda este elvégzett teszt ugyanis immár negatív eredményt hozott, azaz mégis lett volna esély a szereplésükre szombaton, ehhez még egy negatív tesztet kellett volna produkálniuk.

Délután aztán az APA osztrák hírügynökség közölte, hogy a fertőzések miatt a magyarok nem léphetnek pályára az osztrákok ellen szombaton, és a tervek szerint vasárnap Szlovénia-Ausztria meccsre kerül sor a Ljubljanában. Ezt a lehetőséget a nemzetközi szövetség vetette fel a két csapatnak. Az osztrákok támogatják az ötletet annak ellenére, hogy hétfőn már az ukránokkal csapnak össze ugyanott.

Nem sokkal később az MKOSZ a honlapján is bejelentette a rossz hírt, mely szerint a válogatottnak el kell hagynia a ljubljanai buborékot, és a most esedékes két mérkőzését februárban pótolja. Így akkor kettő helyett négy meccset kell megvívnia majd.

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

A két győzelemmel csoportelső magyarok szombaton Ausztria legjobbjaival, hétfőn pedig a házigazdákkal találkoztak volna.

MTI

Hozzászólások