Kosárlabda - Derrick Jones Jr. a zsákolóbajnok az All Star-hétvégén
Derrick Jones Jr. a zsákolóbajnok az All Star-hétvégén
Fotó: Europress/AFP

Derrick Jones Jr. a zsákolóbajnok az All Star-hétvégén

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/16 12:31
Az egyéni versenyszámokkal folytatódott szombaton Chicagóban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-hétvégéje.

A leglátványosabb számot, azaz a zsákolóversenyt, Derrick Jones Jr., a Miami Heat játékosa nyerte, aki a döntőben egyetlen ponttal előzte meg összesítésben Aaron Gordont az Orlando Magicból. Utóbbinak - aki 2016-ban is második lett - az sem segített, hogy a liga legmagasabb emberét, a 226 centiméteres Tacko Fallt átugorva mutatott be egy zsákolást.

A hárompontos dobó versenyt Buddy Hield nyerte a Sacramento Kingsből, míg az ügyességi vetélkedőben - amelyben labdavezetés, passzolás és dobás is van - Bam Adebayo (Miami Heat) diadalmaskodott.

Az All Star-hétvégét vasárnap LeBron James és Jannisz Antetokunmpo csapatainak gálamérkőzése zárja.

A gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Lakers-legenda, Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.

A legszebb zsákolások az NBA All-Star gáláról (VIDEÓ) | Hosszabbítás

A Miami játékosa, Derrick Jones Jr. nyerte a szombati zsákolóversenyt.


MTI

Hozzászólások