Kézilabda - Távozik Siófokról a vb-ezüstérmes irányító
Távozik Siófokról a vb-ezüstérmes irányító
Fotó: Europress/AFP

Távozik Siófokról a vb-ezüstérmes irányító

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/12 13:21
Szerződést bontott a világbajnoki ezüstérmes Nerea Pena és a Siófok KC női kézilabdacsapata.

A klub honlapján olvasható csütörtöki közlemény szerint hosszas egyeztetés után határoztak a felek, és egyetértettek abban, hogy mindkettejük számára ez a legjobb döntés.

"Néha előfordul, hogy egy játékos és a klubja között nem úgy működnek a dolgok, ahogyan alaphangon kellene" - idézte a közlemény Fodor Jánost, a Siófok KC ügyvezetőjét, aki hozzátette, a spanyol játékos képességeit senki sem vitatja, de be kellett látniuk, hogy "ami nem működik, azt nem szabad erőltetni."

A Siófok KC női kézilabdacsapata október 19-én jelentette be: közös megegyezéssel szerződést bontott Bent Dahl vezetőedzővel. Ugyanekkor közölte, hogy a klub ügyvezetője határozatlan időre felmentette a munkavégzés alól Penát.

Csütörtök délután az is napvilágot látott, hogy Pena a Bajnokok Ligájában szereplő dán Team Esbjerg együttesébe szerződött.

A 30 éves irányító-átlövő 2012-től 2019-ig a Ferencvárosban légióskodott, és tavaly márciusban jelentették be, hogy Siófokra igazol.

A 135-szörös válogatott Pena 2011-ben világbajnoki bronzérmet, 2014-ben pedig Európa-bajnoki ezüstöt nyert a spanyol nemzeti csapattal.

MTI

Hozzászólások