Kézilabda - Nem jött össze a bronzérem
Nem jött össze a bronzérem
Sterbik a fontos pillanatokban remekelt (Fotó: Europress/AFP)

Nem jött össze a bronzérem

Rév DánielRév Dániel
2014/06/01 18:48

A bronzmérkőzéseket, legyen szó bármilyen sportról is, mindig két csalódott csapat összecsapásaként szokták leírni. Ez természetesen így volt a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének harmadik helyért zajló összecsapásán is, azonban ha a csalódottságot mérni lehet, akkor egyértelműen a Barcelona lehetett csalódottabb, hiszen nagy esélyesként nem tudott nyerni a Flensburg ellen szombaton, míg a Veszprém számára a bronzérem is nagyon szépen csillogott volna.

Mindkét csapat egy hiányzóval kezdte a mérkőzést, a Veszprémnél az eltiltott Renato Sulić nem állt rendelkezésre, a túloldalon pedig a megsérült Jesper Nöddesbo hagyta ki a meccset. Kapuscserék is történtek, Fazekas, valamint Sterbik kezdett a két csapat kapujában. Mindkét hálóőr parádézott az első félidőben, negyed óra után 4-3-ra vezetett a Veszprém, a katalánoknál csak Rutenka tudott gólt lőni. Ez a sorozat 20 perc után, 7-6-nál tört meg, a Barcelona hetedik gólját Lazarov lőtte, ám így is kiegyenlített volt végig az első játékrész, 10-9-re a Veszprém vezetett a szünetben.

Rutenka lőtte a Barcelona első hat gólját

Fantasztikusan kezdődött a második félidő, hiszen négy góllal, 13-9-re ellépett a Veszprém, Xavi Pascualnak pedig már a 35. percben időt kellett kérnie. Percekig tartott a veszprémi vezetés, 13-13-nál egyenlített a Barcelona, és innentől 20-20-ig felváltva estek a gólok, elsősorban Chema Rodríguez villogott veszprémi oldalról. Nagy második kiállítása után két gólt szerzett a Barcelona, és megint hasonló volt a helyzet, mint az elődöntőben, hiába kapaszkodott a Veszprém, egyenlíteni már nem tudott. A fontos pillanatokban Sterbik számos bravúrt bemutatott, az utolsó percben pedig talán egy picit a játékvezetők is segítettek a Barcának, sokáig vártak ki a passzív játék során, mégsem vették el a labdát, Karabatic pedig egy időkérés után ki is használta a lehetőséget.

A végeredmény 26-25 lett, a játékkal és a helytállással mindenképpen elégedettek lehetnek a magyar kézilabda-rajongók, az eredmény azonban ezúttal elmaradt. Az biztos, Sulić nagyon hiányzott a négyes döntő utolsó 75 percében...

Chema Rodríguez nagyon akart

A győztes Barcelonában Sterbik mellett a 11 gólos (7 hetes) Rutenkát és az utolsó pillanatokban a mérkőzést eldöntő Karabaticot kell kiemelni, míg veszprémi oldalon Fazekas első félidei parádéja, a hétgólos Ilić, az ötgólos Nagy és a rendkívüli lelkesedéssel (és néha emiatt hibákkal) játszó Rodríguez érdemel külön említést.

Hozzászólások