Kézilabda - Lehet, hogy csak egy órával az első meccs előtt döntenek a magyar válogatott mérkőzéséről  
Lehet, hogy csak egy órával az első meccs előtt döntenek a magyar válogatott mérkőzéséről
Fotó: MKSZ/Facebook

Lehet, hogy csak egy órával az első meccs előtt döntenek a magyar válogatott mérkőzéséről  

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/15 14:23
Kétségessé vált a magyar férfi kézilabda-válogatott pénteki (mai) mérkőzésének megrendezése az egyiptomi világbajnokság első fordulójában azt követően, hogy az ellenfél Zöld-foki Köztársaság csapatából csütörtökön újabb négy játékos koronavírustesztje lett pozitív.
"Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést" - idézte a magyar szövetségnek (MKSZ) az MTI-hez eljuttatott közleménye Nagy Lászlót. Az MKSZ helyszínen tartózkodó alelnöke leszögezte: a programjukon nem változtatnak, úgy készülnek, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek (IHF) a német együttessel közösen kifejezték aggodalmukat, mivel a játékosok egészsége a legfontosabb számukra.
"Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van" - fűzte hozzá Nagy László.

A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el.

Az IHF csütörtöki tájékoztatása alapján az afrikai együttes abban az esetben pályára léphet a magyar idő szerint 20.30-ra kiírt találkozón, amennyiben legalább tíz játékosa - köztük egy kapus - és két stábtagja negatív Covid-teszteredményt produkál. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10-0-s gólkülönbséggel megkapja a két pontot.

MTI

Hozzászólások