Kézilabda - Tartalékosan kapott ki három góllal a Szeged Kielcében
Háromgólos szegedi vereség Kielcében
Fotó: Europress/AFP

Tartalékosan kapott ki három góllal a Szeged Kielcében

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/23 21:34
26-23-ra kikapott a tartalékos MOL-Pick Szeged a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár hetedszer győzött.

A vendégcsapat keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Stanislav Kasparek és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepancic, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson hiányzott, ezért több olyan fiatal kézilabdázót is neveztek a meccsre, akik még az NB I-ben is alig kaptak lehetőséget, vagy egyáltalán nem játszottak.

A szegediek az előzményekhez képest meglepően jól kezdtek, Bogdan Radivojevic vezérletével visszakapaszkodtak 4-1-es hátrányt követően, ám 6-5-ös állást követően sokkal pontosabban és erőteljesebben játszottak a lengyelek, így a szünetben már öt találat volt az előnyük.

Joan Canellas vezérletével a szegediek csökkentették hátrányukat a második félidőben, majd hosszú ideig felváltva születtek a gólok. A szegedieknek az egyenlítésre nem volt esélyük, de a nehézségek ellenére végig nagyszerűen helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt 11 góllal, Bogdan Radivojevic hatszor, a hazaiaknál Alex Dujshebaev nyolcszor volt eredményes.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Lomza Vive Kielce (lengyel) - MOL-Pick Szeged 26-23 (12-7)

A Telekom Veszprém csütörtökön a horvát PPD Zagreb csapatát fogadja, a MOL-Pick Szeged pedig jövő csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét látja vendégül a BL csoportkörében.

MTI

Hozzászólások