Kézilabda - Két héttel a kézi-Eb rajtja előtt visszaléptek a rendezéstől a norvégok
Két héttel a kézi Eb rajtja előtt visszaléptek a rendezéstől a norvégok
Fotó: Europress/AFP

Két héttel a kézi-Eb rajtja előtt visszaléptek a rendezéstől a norvégok

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/16 14:25
A koronavírus-járvány miatt visszalépett a december 3-án kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől a társházigazda Norvégia.

A döntésről hétfőn számolt be a skandináv ország sportági szövetsége azután, hogy múlt pénteken Erna Solberg norvég miniszterelnök kijelentette, nem támogatja, de nem is tiltja meg a sportesemény lebonyolítását.

Az Eb az eredeti tervek szerint december 3. és 20. között a dániai Herningben és a norvégiai Trondheimben zajlott volna, a dánok ugyanakkor jelezték, ha Norvégia visszalép, ők akár önállóan is megrendezik a tornát. A magyar válogatott Trondheimben szerepelt volna a csoportkörben Szerbia, Horvátország és a világbajnok Hollandia társaságában.

A szervezőknek most azt kell megoldaniuk, hogyan tudják az összes Eb-meccset Dániában megrendezni. A dánok közölték, kedden tájékoztatást adnak az európai szövetségnek (EHF) a lehetőségekről.

Az EHF múlt pénteken azt jelentette be, hogy legkésőbb kedden délelőtt megszületik a végső döntés az Európa-bajnokság megrendezéséről, amelyen 16 csapat szerepelne és 47 mérkőzést játszanának. A koronavírus-járvány miatt korábban a norvégiai Stavanger és Oslo, illetve a dániai Frederikshavn kikerült a helyszínek közül.

MTI

Hozzászólások