Kézilabda - Két meccs után kiesett a kézi Eb egyik legnagyobb favoritja
Két meccs után kiesett a kézi Eb egyik legnagyobb favoritja
Fotó: Europress/AFP

Két meccs után kiesett a kézi Eb egyik legnagyobb favoritja

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/12 22:51
Az olimpiai ezüstérmes francia válogatott 28-26-ra kikapott Norvégiától a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább a középdöntőbe.

A Trondheimben rendezett meccs legjobbja a társrendező norvégok irányítója, Sander Sagosen volt. A Paris Saint-Germain játékosa tíz góllal járult hozzá a sikerhez. A franciák 2008 óta egy év - 2013 - kivételével mindig érmet nyertek az aktuális világversenyen.

A göteborgi F csoportban a szlovénok meglepetésre 21-19-re legyőzték az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes svédeket. A mérkőzés pikantériáját Ljubomir Vranjes személye szolgáltatta, a magyarok korábbi, a szlovénok jelenlegi szövetségi kapitánya ugyanis a szülővárosában, a honfitársai ellen vezette győzelemre válogatottját. Játékosai közül a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson két gólt szerzett.

A szlovénoknál a MOL-Pick Szeged irányítója, Dean Bombac ötször, klubtársa, a balátlövő Nik Henigman egyszer, a Veszprém balátlövője, Borut Mackovsek háromszor, a beálló Blaz Blagotinsek pedig kétszer volt eredményes.

A svéd TV6 csatornán a Szeged csapatkapitánya, Jonas Källman volt a meccs szakértője.

MTI

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:

B csoport (Bécs):
Ausztria-Ukrajna 34-30 (18-17)

D csoport (Trondheim):
Norvégia-Franciaország 28-26 (14-15)

F csoport (Göteborg):
Szlovénia-Svédország 21-19 (10-9)
Hozzászólások