Kézilabda - Görbe babát vár
Görbe babát vár
Fotó:Europress/AFP

Görbe babát vár


2014/10/30 10:44

Furcsa érzések kavaroghatnak a győri kézilabdáért szurkolókban. A világ egyik legjobb kapusa, Kathrine Lunde után ugyanis a kétszeres BL-győztes csapat motorja, irányítója, Görbicz Anita is gyermeket vár. Az anyai örömök felé kacsintgató Görbéről pár napja már megjelentek a jelentős változást sugalló hírek, ám bizonyosságot csak a klub hivatalos oldalára ma délelőtt felkerült információ hozott a kérdésben.

„Húsz évig a kézilabda játszotta a főszerepet az életemben, és most úgy éreztem, itt az ideje más szerepet is vállalnom. Nagyon boldog vagyok, hiszen a baba egészséges, és én is jól érzem magam, mert már nagyon vártam a jó hírt. Elhatározásomat a nyár elején a klubommal, és Németh András szövetségi kapitánnyal is egyeztettem, akik elfogadták a döntésemet, így a jelenlegi szezonra ennek fényében készültünk. Mérkőzést már nem vállalok, de az edzéseket folytatom az orvosom által jóváhagyott terheléssel.” - nyilatkozta az örömhírről a győriek kiválósága.

A bejelentés nyilván átalakítja egy kicsit a Győri Audi ETO KC idei terveit (a BL-triplázás az egyértelmű cél), mint ahogy a decemberi hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott esélyeit is jelentősen befolyásolja. Ambros Martin és Németh András homlokán nyilván sokasodnak majd a ráncok, mi azonban ezúton is sok boldogságot kívánunk Anitának. De már most rögzítjük, hogy boldog kismamaként nagyon várjuk őt vissza a pályára.

Németh András szövetségi kapitány a szövetség honlapján elmondta: sok boldogságot kíván a játékosnak. "A válogatott szurkolói gyarapodtak, hiszen Anita lesz talán a csapat legnagyobb drukkere a decemberi Európa-bajnokságon. A pályán nem lehet velünk a tornán, így természetesen ez komoly feladat elé állít minket" - fogalmazott.
Hozzászólások