Kézilabda - Férfi kézilabda Eb: Így nyilatkozott a francia csapat a vereség után 
Férfi kézilabda Eb: Így nyilatkozott a francia csapat a vereség után 
Fotó: Europress/AFP

Férfi kézilabda Eb: Így nyilatkozott a francia csapat a vereség után 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/13 12:58
Nikola Karabatic és Luc Abalo is önkritikusan nyilatkozott, miután a francia férfi kézilabda-válogatott másodszor is kikapott az Európa-bajnokság csoportkörében, így nem juthat tovább a középdöntőbe.
"Természetesen nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Jobban játszottunk, mint Portugália ellen, de ez egy igazán kemény meccs volt. Az utolsó másodpercekben jobbak voltak a norvégok" - nyilatkozta Nikola Karabatic.

A franciák a trondheimi D csoportban pénteken a portugáloktól 28-25-re, vasárnap a társházigazda norvégoktól 28-26-ra kaptak ki, így a Bosznia-Hercegovina elleni keddi mérkőzés megnyerésével sem juthatnak tovább.

A francia válogatott 2008 óta egy év - 2013 - kivételével mindig érmet nyert az aktuális világversenyen.

A Paris Saint-Germain irányítója úgy fogalmazott, hatalmas csapásként élték meg a kudarcot, de a pályán megmutatkozik a valóság, tehát minden bizonnyal nem érdemeltek jobbat.

Luc Abalo kijelentette, nincsenek hozzászokva a korai búcsúhoz, hiszen nagyon régen fordult elő, hogy még a középdöntőig sem sikerült eljutniuk.

043_dpa-pa_200112-99-445758_dpai (2).jpgFotó: Europress/AFP

"Nagyon fáj, ami történt, de ettől talán alázatosabbak leszünk. Lehet, hogy éppen ez hiányzott az Európa-bajnokság előtt" - mondta a PSG jobbszélsője.

Didier Dinart szövetségi kapitány közölte, voltak nehézségeik a torna előtt, sokat beszélgettek a játékosokkal, de ez nem volt elég a sikerhez, mert a világbajnoki ezüstérmes norvégoknak jelenleg erősebb csapatuk van.

A balátlövő Romain Lagarde szerint Norvégia hatvan percen keresztül jobban játszott náluk, a második félidőben kimondottan jól védekezett, ezért a franciáknak sok problémájuk volt támadásban.

Christian Berge, a skandinávok edzője elárulta, végig gyors játékra, sok futásra törekedtek, de belefáradtak, viszont a jó védekezésnek és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően sikerült nyerniük.

MTI

Hozzászólások