Kézilabda - Danyi Gábor és Elek Gábor tovább irányíthatja a női kézilabda-válogatottat
Danyi Gábor és Elek Gábor tovább irányíthatja a női kézilabda-válogatottat
Fotó: Europress/AFP

Danyi Gábor és Elek Gábor tovább irányíthatja a női kézilabda-válogatottat

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/15 14:42
A Danyi Gábor, Elek Gábor kettős marad a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKSZ) hétfői tájékoztatása szerint.

Az MKSZ elnöksége múlt héten döntött úgy, hogy szeretné, ha a Győri Audi ETO KC-t edző Danyi és a FTC-Rail Cargo trénere, Elek vezetné társkapitányként tovább a csapatot.

Rossz időzítés: pont a TAO-időszakban választott hol rosszul, hol pechesen kapitányt a kéziszövetség | Eurosport

Nem kevesebb, mint tizennégy kapitány ült a női és férfi kézilabda-válogatottak kispadján az elmúlt évtizedben, és bár akadt köztük kiváló választás is, a Magyar Kézilabda Szövetség valahogy szinte minden helyzetből pechesen jött ki. Tíz év edzői vesszőfutásának krónikája. Ha a kézilabdára is igaz Puskás Ferenc halhatatlan mondása a kis pénz-kis fociról, akkor az elmúlt évtizedben a magyar kézilabda aranykorának kellett volna eljönnie.

A hétfői megállapodás szerint a két szakember megbízatása 2020. július 1-től 2021. március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik 2021. augusztus 15-ig, a jövő évre halasztott tokiói játékok végéig.

Mindez azt is jelenti, hogy Danyi és Elek irányításával szerepel majd a nemzeti csapat az év végén sorra kerülő dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, valamint a jövő március 19. és 21. között Győrben esedékes olimpiai kvalifikációs tornán, amelyen Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettje - azaz amennyiben 2021-ben vállalja a szereplést, akkor Kína - lesz az ellenfél. A torna első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra.

Rasmussen: Nem én aratom le, amit vetettem, de büszkén távozom Magyarországról | Eurosport

A balul sikerült női kézilabda-világbajnokság után a kéziszövetség elbocsátotta Kim Rasmussen szövetségi kapitányt. A dán szakember elfogadta a döntést, de kiáll korábbi döntései mellett, akár a világbajnokság, akár a másik három nemzetközi tornája a téma. A kapitány beszélt a románok elleni sorsdöntő meccsről, a nyelvtudás hiányáról, illetve arról is, mi hiányzott a decemberi vébén.

MTI

Hozzászólások