Kézilabda - Bombameglepetés: csoportelső Horvátország!
Bombameglepetés: csoportelső Horvátország!
Fotó: Europress/AFP

Bombameglepetés: csoportelső Horvátország!

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/08 20:22
A magyar női kézilabda-válogatott szinte biztosan a középdöntőbe jut a dániai Európa-bajnokságon, miután Horvátország 25-24-re legyőzte Szerbiát a csoportkör utolsó fordulójának keddi játéknapján.

A magyarok csak akkor nem jutnak tovább a koldingi C csoportból, ha 21 góllal, vagy annál nagyobb különbséggel kikapnak a világbajnok Hollandiától a 20.30-kor kezdődő mérkőzésen.

Az első félidőben változatos volt a játék, előbb a horvátok léptek el egy 3-0-s sorozattal, majd a szerbek lőttek sorozatban öt gólt, ám a szünet előtt a horvátok egy 4-0-s szériával egyenlítettek. A szünet előtt öt perccel a horvát csapat elveszítette egyik balszélsőjét, Andrea Simarát, aki szándékosnak ítélt, durva szabálytalanság miatt piros és kék lapot is kapott. Az eset miatt a játékosra fegyelmi eljárás vár.

Csapata a második felvonásban ismét ellépett két találattal, majd újra fordított az ellenfél. A hajrában is ugyanolyan hullámzó volt a játék, mint korábban, az utolsó fél percben Szerbia az egyenlítésért támadhatott, ám nem járt sikerrel, így a horvátok nagy meglepetésre százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a csoportot.

A továbbjutásra a szerbeknek is van még esélyük, ehhez az kell, hogy a hollandok ne győzzék le a magyarokat.

A horvátok NB I-es játékosai közül a székesfehérvári Tea Pijevic hét védéssel járult hozzá a sikerhez.

A szerbek közül a váci Sanja Radosavljevic kétszer talált be, a szombathelyi Katarina Tomasevic pedig nyolc lövést védett.

A herningi A csoportban Montenegró kiharcolta a továbbjutást, mivel egy góllal legyőzte Szlovéniát, amely így kiesett. A Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic 12 lövésből hat gólt dobott, a Dunaújváros kapusa, Anastasija Babovic pedig két védéssel járult hozzá a sikerhez.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:

A csoport (Herning):
Montenegró - Szlovénia 26-25 (15-9)
Franciaország - Dánia 23-20 (12-11)

B csoport (Kolding):
Horvátország - Szerbia 25-24 (14-14)
Magyarország - Hollandia 28-24

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

MTI

Hozzászólások