Kézilabda - A Flensburg a másik döntős!
A Flensburg a másik döntős!
Kiharcolta a győzelmet a Flensburg (Fotó: Europress/AFP)

A Flensburg a másik döntős!

Rév DánielRév Dániel
2014/05/31 20:37

Azok után, hogy a délutáni mérkőzésen a Kiel három góllal legyőzte a Veszprémet a kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében, megrendezték a második elődöntőt is, amelyen a spanyol bajnok Barcelona egyértelmű esélyesként lépett pályára a német bronzérmes Flensburg-Handewittel szemben.

A találkozó eleje kiegyenlített volt, majd a Barcelonánál volt az előny, de hamar kiegyenlített a Flensburg. Felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott jelentős előnybe kerülni, és egyik kapus sem villogott. A félidő végén 18-17-re a németek vezettek, akik lövései jóval nagyobb százalékát váltották gólra, mint az ellenfelük.

Parádésan kezdte a második félidőt a Flensburg, hiszen hamar három gólos előnybe kerültek, ekkor azonban Danijel Šarić, a Barcelona kapusa néhány percre "lehúzta a rolót", mindent védett, így fordított és négy gólos előnyt szerzett a katalán csapat. 10 perccel a vége előtt már 31-25-re vezetett a Barcelona, úgy tűnt, hogy eldőlhet a mérkőzés, a Flensburg azonban óriási feltámadásba kezdett. A hajrában 7 percen keresztül nem lőtt gólt a Barca, amely 1 perccel a vége előtt egygólos előnyben támadhatott. Gólt lőni viszont nem sikerült, az utolsó másodpercekben pedig Glandorf egyenlített flensburgi részről, jöhetett a hosszabbítás a 32-32-es rendes játékidő után.

Glandorf gólja az egyenlítést jelentette a rendes játékidő legvégén

A ráadás első félideje megint a Barcelona jobb játékát hozta, Šarić védéseinek is köszönhetően egyetlen gólt lőtt csak a Flensburg az öt perc alatt, 35-33-ra a spanyol bajnok vezetett. A második félidőben azonban gyorsan kiegyenlítettek a németek, a Barcelona nem tudott gólt lőni, így aztán 60+10 perc sem hozott döntést, 36-36-ra végződött a mérkőzés, jöhetett a büntetőpárbaj.

Eggert, Rutenka és Weinhold gólt lőtt, Karabatic lövését védte Mattias Andersson, a hátralévő játékosok pedig nem hibáztak, így hivatalosan 41-39-re győzött a Flensburg. Tiszta német döntő lesz tehát a Bajnokok Ligájában Kölnben, a bronzéremről pedig a Veszprém - Barcelona mérkőzés dönt, vasárnap 15:15-től (Digisport1, M1).

Hozzászólások