Jégkorong - "Pár éve még az lett válogatott, aki nem morzsolódott le"
"Pár éve még az lett válogatott, aki nem morzsolódott le"
Fotó: jegkorongblog.hu / MJSZ / Mudra László

"Pár éve még az lett válogatott, aki nem morzsolódott le"

Rév DánielRév Dániel
2019/05/18 13:17
A Klubrádión futó Hosszabbítás című rádióműsorunk egy újabb portréval folytatódott. Ezúttal Horváth Tiffany, a női jégkorong-válogatott játékosával beszélgettünk a kezdetekről, a jelenlegi csapat kialakulásáról, az egy hónapja lezajlott világbajnokságról, ahol a csapat kiharcolta a feljutást, és a női hokisaink előtt álló lehetőségekről és jövőképről.

Amikor áprilisban a magyar női jégkorong válogatott története során először feljutott az A-csoportba, a világ legjobb csapatai közé, óriási médiafigyelem övezte a káposztásmegyeri Jégcentrumban megrendezett vb-t. Azt ugyanakkor kevesen tudják, hogy honnan indult a női hoki Magyarországon, és hogy úgy jutott el idáig, hogy a játékosok a mai napig félamatőr státuszban játszanak itthon.

Horváth Tiffany a csapat magjának tagja, részese volt a 2013-as tromsöi csodának, amikor az U18-as válogatott jutott fel a legjobbak közé, és évek óta fontos szereplője a felnőtt csapat sikereinek. Életének mindennapjait instagram fiókján keresztül követhetitek!

Hozzászólások