Vízilabda - Visszavágott Kanadának a magyar vízilabda válogatott
Visszavágott Kanadának a magyar vízilabda válogatott
Fotó: waterpolo.hu, Madar Dávid, MVLSZ

Visszavágott Kanadának a magyar vízilabda válogatott

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/22 14:21
Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga belgrádi szuperdöntőjében, miután szombaton a rájátszás első fordulójában 15-8-ra legyőzte a kanadai csapatot.

Märcz Tamás együttese a vasárnapi zárónapon 11.45 órától a Japán-Kazahsztán párharc továbbjutójával találkozik.

Eredmény:

az 5-8. helyért:

Magyarország-Kanada 15-8 (4-3, 4-3, 3-1, 4-1)

gólszerzők: Bátori, Kovács, Kállay 3, Erdélyi 2, Pásztor, Jansik D., Német, Gór-Nagy 1-1, illetve D'Souza 3, Gardijan, Halajian 2-2, Bicari 1

A magyar csapatból hiányzott az eltiltott Kardos Gergely.

A két csapat a torna keddi nyitónapján is találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a kanadaiak 10-9-es, történelmi győzelmet arattak.

A magyarok ezúttal nem adtak olyan előnyt a kanadaiaknak, mint a két csapat első összecsapásakor (1-5), s bár a tengerentúliak szombaton 2-1-re vezettek, az első negyedet a kétgólos Bátori Bence vezetésével hozták a fehér sapkások.

A második játékrészben is a magyarok játszottak fölényben, a kanadaiak inkább csak emberelőnyben jelentettek veszélyt, de még akkor is többször elakadt a labda a Kardos helyébe lépett Bisztritsányi Dávidban. Kétgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok.

A nagyszünet után is magabiztosan játszottak a magyarok, a kanadaiaknak csak felvillanásaik voltak, így a zárófelvonás előtt négygólos volt az előny (11-7).

A negyedik negyedben még tovább nőtt a különbség, így a magyarok fölényes győzelmet arattak.

"Ehhez a meccshez taktikailag kicsit másképp álltunk, megpróbáltunk az elején fizikailag nyomást gyakorolni a kanadaiakra, akik tegnap este még a szerbekkel játszottak. Amikor láttam, hogy kicsit fáradtabbá vált a kanadai csapat, akkor egy más védekezési formára váltottunk, amiből sokszor tudtunk labdát szerezni, lefordulni és gólokat lőni" - nyilatkozta a találkozót követően Märcz Tamás. 

Hozzátette, szerették volna megmutatni, hogy képesek több góllal legyőzni a kanadai válogatottat, amely vélhetően "élete meccsét" játszotta kedden. "Megtettük azt, ami a kötelességünk. A játékosok bizonyítani akartak, s nemcsak szavakkal dobálózni. Holnap várhatóan a japánok ellen újra egy mentálisan idegőrlő meccs következik, hiszen ők képesek a hatodik napon is ugyanúgy vízilabdázni. Nekünk is úgy kell játszanunk, mint tettük azt ellenük."

később:

az 5-8. helyért:

Japán-Kazahsztán 11.45

elődöntő:

Szerbia-Ausztrália 15.00

Horvátország-Spanyolország 16.45


   MTI

Hozzászólások