Vízilabda - Világklasszisai gólerősségével nyert az Eger, az FTC nem bírta el Varga Dénesék hiányát
Világklasszisai gólerősségével nyert az Eger, az FTC nem bírta el Varga Dénesék hiányát
Fotó: Europress/AFP

Világklasszisai gólerősségével nyert az Eger, az FTC nem bírta el Varga Dénesék hiányát

Takács MártonTakács Márton
2019/02/07 08:52

A ZF-Eger gólgazdag mérkőzésen győzte le a Crvena Zvezdát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában, az FTC-Telekom viszont nagyon rossz napot fogott ki, nem bírta el három kulcsembere hiányát, és 10-5-ös vereséget szenvedett Bresciában.

Az Eger már az első félidőben eldöntötte a fiatal csapattal felálló Zvezda elleni BL-partiját, 12-5 állt az eredményjelzőn két negyednyi játék után. Jó ritmusban játszottak Strahinja Rasovicék, a vendégek nem tudták lekövetni a jobbnál jobb egri megoldásokat. Korán kinyílt az olló, elsősorban a hevesiek két világklasszisának, Angelos Vlachopoulosnak és Hosnyánszky Norbertnek köszönhetően, akiknek sült a kezük, és pazar átlövésekkel mattolták a szerbek mindkét kapusát. Ketten együtt voltak annyiszor eredményesek - 11 alkalommal -, mint a teljes Zvezda. Védekezésben viszont sok hibát elkövettek az egriek, hiányoztak blokkok, voltak helyezkedési hibák is, főleg a harmadik nyolc percben, ezért kaphatott ilyen sok gólt a csapat, több ötméteres szabaddobást is lőhettek a szerbek. Ezek most még belefértek, de jóval erősebb ellenfelekkel szemben nem fognak. 


A Ferencváros kedvezőtlen előjelekkel utazott el Bresciába, három sérült kulcsembere, Varga Dénes, Mezei Tamás és Jansik Szilárd nélkül. Mint kiderült, nem bírta el hiányukat az FTC, pocsék játékot nyújtottak a zöld-fehérek a magabiztos teljesítménnyel, szebbnél szebb gólokkal jelentkező olaszokkal szemben. Összesen öt találatig jutott a magyar bajnok - az első félidőben összesen egyig -, klasszisai közül Nikola Jaksic és Aaron Younger is néma maradt a remek teljesítményt nyújtó olasz kapus, Marco Del Lungo ellen. Nem találta a ritmust Varga Zsolt együttese, amely először kapott ilyen sok gólt, legalább tízet ebben a BL-sorozatban. Még a Recco sem tudta ennyiszer bevenni Vogel Soma kapuját, mint Pietro Figlioli és társai, és ilyen kevés gólt sem szereztek még Stefan Mitrovicék, mint ez alkalommal.

Két hete az utolsó másodpercben mentette ikszre az FTC-Brescia meccset Mitrovic, vagyis az egymás elleni összevetésben az olaszok a jobbak egy döntetlennel és egy győzelemmel, még ez is fontos lehet a végelszámolásnál.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 8. forduló
ZF-Eger–Crvena Zvezda (szerb) 17-11 (6-2, 6-3, 2-4, 3-2)
Gólszerzők: Vlachopoulos 6, Hosnyánszky 5, Gyárfás 2, Decker Á., Biros B., Rasovic, Murisic, ill. Tankosic 5, Vasic 2, Sulc 2, Bursac, Zezelj

AN Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 10-5 (2-1, 0-0, 4-2, 4-2) 
Gólszerzők: Rizzo 3, Janovic 2, Figlioli 2, Vukcevic, Gallo, N. Presciutti, ill. Vámos 2, Kállay, 2, Mitrovic

(Fotó: MTI/Komka Péter)

Hozzászólások