Vízilabda - Megvédték címüket az Euro-kupában az FTC pólósai
Megvédték címüket az Euro-kupában az FTC pólósai
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Megvédték címüket az Euro-kupában az FTC pólósai

Takács MártonTakács Márton
2018/04/18 20:08

Megvédte címét a Ferencváros a férfi vízilabda Euro-kupában: a zöld-fehérek az első mérkőzésen aratott 9-8-as sikerüket követően szerdán 8-5-re diadalmaskodtak az olasz Banco BPM SM Busto vendégeként, így kettős győzelemmel hódították el újra a trófeát.

A címvédő Ferencváros egygólos előnyt szerzett a párharc első, március 31-én Budapesten játszott mérkőzésén (9-8). Pedig a nyitó nyolc percben, 0-1-nél vezetett először és utoljára a meccsen a Sport Management, az FTC-nek háromszor is kétgólos előnye volt, 4-2-nél, 5-3-nál és 9-7-nél, a végére egyet tudott közé tenni a Fradi, szoros visszavágót sejtetett az eredmény.

A címvédő FTC egygólos előnyt szerzett az Euro-kupa-döntő első felvonásán | Hosszabbítás

9-8-as győzelmével egygólos előnyt szerzett a címvédő Ferencváros az olasz Banco BPM SM Busto csapata ellen a férfi vízilabda Euro-kupa döntőjének első, szombati mérkőzésén a Komjádi-uszodában. A címvédő FTC a Banco BPM Sport Managementtel találkozott az Euro-kupa fináléjának első, budapesti mérkőzésén.

Nem úgy indult, hogy az lesz. Álomrajtot vettek a zöld-fehérek, az első negyedben 4-0-ra elléptek a támadásban alaphibákat vétő olaszoktól, akik kettős fórt is kihagytak. Hát perc kellett a Bustónak, hogy betaláljon, így is 4-1-re hozta ezt a játékrészt Varga Zsolt együttese, vagyis összesítésben néggyel vezetett. A második felvonásban zsinórban lőtt kettőt a házigazda, ekkor kicsit megijedhettünk, mi lesz, ha lendületbe jönnek, de Varga Dénesék kontrollálták a partit annyira, hogy ne legyen nagy gond, igaz, gólt nem lőttek, így fordulás után 3-4-ről jött a folytatás. 

Amelyben úgy tűnt, megint néma marad az FTC, amely sokáig csak kapufákig jutott. Varga Dumi ejtése talán áthaladt a képzeletbeli gólvonalon, de nem adták meg. Amikor már úgy nézett ki, két negyeden át góltalan marad a Ferencváros, jött Jansik Szilárd, és újra a zöld-fehéreket juttatta vezetéshez. Sőt, a záró nyolc percben Slobodan Nikic pazar megoldásból volt eredményes és Jansik is újra megvillant - sapkájában a barcelonai Eb-re szóló repülőjeggyel -, 7-5-ös FTC-vezetéssel fordultunk a hajrára. Ahol Varga Dumi is betalált, a Madarastól kapott passzt értékesítve beállította a 8-5-ös végeredményt. 

A Ferencváros az összes meccsét megnyerve végzett az élen a második számú európai kupasorozatban.

Férfi vízilabda Euro-kupa, döntő, 2. mérkőzés 
Banco BPM SM Busto (olasz)–FTC-PQS Waterpolo 5-8 (1-4, 2-0, 1-1, 1-3)
Gólszerzők: Petkovic, Gallo, Mirarchi, Baraldi, ill. Jansik 2, Madaras 2, Vámos, Szirányi, Nikic, Varga Dénes.
A kupát 17-13-as összesítéssel a Ferencváros nyerte. 

Hozzászólások