Vízilabda - Varga Dénesék pólóleckét adtak a braziloknak
Varga Dénesék pólóleckét adtak a braziloknak
Fotó: Balogh Máté/waterpolo.hu

Varga Dénesék pólóleckét adtak a braziloknak

Takács MártonTakács Márton
2016/07/09 18:00

A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-5-re legyőzte az augusztusi riói játékokon házigazda brazil együttest a két csapat szombati olimpiai felkészülési mérkőzésén.

A két csapat legutóbb tavaly nyáron a Világliga bergamói szuperdöntőjében találkozott, akkor a magyar együttes 16-3-ra nyert. Pénteken két alkalommal is kétkapuzott egymással a két fél, szombaton pedig Miskolctapolcán vívtak barátságos mérkőzést.

Bár Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfőn már kihirdette 13 fős olimpiai keretét, a kimaradók közül Tóth Márton és Bedő Krisztián is szerepet kapott a miskolctapolcai összecsapáson, Hárai Balázs pedig pihenőt. A találkozó nyitó találatát éppen az FTC centere dobta, aki elutazik majd a többiekkel Rióba, hogy a torna kezdetéig segítse a mieink felkészülését.

A második negyedben beindult a magyar válogatott és 7-2-re megnyerte ezt a nyolc percet. A nagyszünet után is maradt a magyar fölény, a brazilok nehezen kerültek helyzetbe, nálunk viszont szebbnél szebb akciók futottak. A záró felvonást az újdonsült csapatkapitány, Varga Dénes két gólja nyitotta, majd ismét a Szolnok klasszisa villant a félpálya közeléből. Másfél perccel a vége előtt Erdélyi hibázott ötméterest, az eredmény a későbbiekben már nem változott. Az új szerepében lubickoló Varga Dénes öt, a beugró Tóth Márton három, míg az olimpiai újonc Zalánki Gergő két gólig jutott a partin.

A magyarok számára a felkészülés következő állomása a margitszigeti BENU-kupa lesz, jövő héten péntektől vasárnapig a horvát, az ausztrál, és a grúz csapat lesz az ellenfél. Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja, a gárda július 30-án indul Rióba.

Benedek Tibor az M4 Sportnak a mérkőzés után:  "Az első negyedben voltak nehézségeink, még a reggeli tornaterem, meg a vizes edzés bent volt az izmainkban, nem voltunk elég dinamikusak. Utána már elkezdtük a játékunkat játszani, és a második negyedtől azt a játékot játszotta a csapat, amelyet szerettem volna. A védekezésben forognak a játékosok, elég sokan kapnak szerepet a center lefogásában. Ezért lehetőség nyílik arra, hogy akár mindegyik védőjátékos nagyobb szerepet kapjon támadásban is. Ez volt az egyetlen, amit talán próbálgatásnak lehet nevezni, különben azt játszottuk, amit elképzelünk. Volt még plusz két centerünk, nagyobb lehetőség volt rá, hogy Kis Gábor többet pihenjen. A játék képe már afelé megy, amit elvárunk a csapattól. Ez a brazil csapat tavaly legyőzte a horvátokat a Világligában, úgy gondolom, hogy legalább egy meglepetés bennük van. Az fontos lenne, hogy ez ne ellenünk legyen. A brazil egy agresszív csapat, hazai pályán fog játszani, fel kell ellenük készülni, de a két csapat között az ötgólos különbséget mindig reálisnak tartom."

magyar_brazil

Felkészülési mérkőzés Magyarország-Brazília 14-5 (1-1, 7-2, 3-1, 3-1)

Miskolctapolcai Strandürdő, vezette: Tóth F., Alexandrescu (román) Magyarország: Nagy V. – Erdélyi, Vámos 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 5, Tóth M. 3. Csere: Zalánki 2, Manhercz 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Kis G., Bedő, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Brazília: Soro – Crivella, B. Gomes 2, Delgado, Silva, Perrone, Vrlic 1. Csere: G. Gomes, Alonso, Salemi, Rocha, Guinardes 2, Correra, Franco. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Gól/emberelőny: 5/9, ill. 2/8

Gól/ötméteres: 1/2, ill. –

Kipontozódott: Decker Á., ill. B. Gomes, Silva

Hozzászólások