Vízilabda - Szolnoki Egerfogó
Szolnoki Egerfogó
Fotó: MTI/Komka Péter

Szolnoki Egerfogó

Takács MártonTakács Márton
2016/05/15 22:32

A címvédő Szolnok ötméteresekkel nyert az Eger otthonában a férfi vízilabda OB I döntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet a fináléban.

A címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép várhatta kedvezőbb helyzetből a férfi vízilabda OB I döntőjének második, egri felvonását, miután a párharc első mérkőzésén hazai medencében 9–6-ra legyőzte a ZF-Egert. Vasárnap pedig 2-0-s előnnyel utazhattak vissza otthonukba, pedig egyszer sem vezettek a találkozón. Dabrowski Norbert csapata nagyszerűen játszott az egész mérkőzésen, végig uralta a játékot, 4-2-re és 7-5-re is vezetett. Braniszlav Mitrovics remekelt a kapuban, Zalánki Gergő lőtt két szép gólt, hátul labdát szerzett, blokkolt, Szivós Márton védekezésben nyújtott kimagaslót, és mivel Hárai Balázs extra figyelmet kapott a szolnoki védőktől, Bedő Krisztiánnak kellett virítani centerben, meg is tette, rengeteg emberelőnyt harcolt ki és gólt is szerzett. A Szolnok lassabb volt, mint szokott, több fórt is elpuskáztak, sokáig csak ötméteresből voltak eredményesek játékosai.

Másfél perccel a záró negyed vége előtt az egriek 7-5-re vezettek, de a hajrában a felgyorsult vendégek kiegyenlítettek. Vámos Márton és a 7/2-es lőlappal záró, rengeteg lövést elhibázó Stefan Mitrovics révén 7-7-nél érték be ellenfelüket. Hat másodperc volt hátra, amikor a hazaiak részéről Hosnyánszky Norbert ugyan emberelőnyből betalált, de a játékvezetők nem adták meg a gólt, mert az azt megelőző szabálytalanság szerintük öt méteren belül történt, ő viszont annál messzebbről lőtt egyből kapura. (Érdekesség, hogy a márciusi, emlékezetes Honvéd-Eger bajnokin Hárai Balázstól vettek el egy hasonló gólt.) Ötméteresek következtek, a párharc során Varga Dénes belőtte, Biros Péter lövését (jobb kéz lapos) a szolnoki kapus, Nagy Viktor kivédte, Varga Dániel, Szivós (a hazaiaktól csak ő nem vétett) és Vámos bevágta, Hosnyánszky a keresztlécet találta el, a vendégek közül viszont senki sem hibázott. A Szolnok úgy nyerte meg a finálé második meccsét, hogy nem játszott jól és a rendes játékidőben egyszer sem vezetett. Így is egy győzelemre került a címvédéstől Cseh Sándor együttese.

Eger_Szolnok_döntő_vége

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője az M4 Sportnak a mérkőzés után: "Nagyon nagy sanszunk volt, 7-5-re vezettünk a végjátékban, de nagyon gyorsan elolvadt az előnyünk a végén, és ezt az ötméteres-párbajban nem tudtuk feldolgozni. Nagyon sajnálom, mert úgy érzem, hogy a kezünkben volt a mérkőzés. A kérdés, hogy mi okozta a rövidzárlatot."
Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője az M4 Sportnak a mérkőzés után: "Kemény volt a meccs, nem voltunk elég gyorsak ma, nem tudtunk elég gyorsan helyzeteket kialakítani, lassan működtünk, nem játszottunk jól. Az Egernek sikerült teljesen elrontania a játékunkat, de ilyen mindig lehet, főleg Egerben. Amire büszke vagyok, hogy nagyon egységesek és fegyelmezettek maradtunk akkor is, amikor éreztük, hogy nem megy. Ma nem sikerült úgy felpörögnünk, ahogy fél éve játszunk, de az Eger ma nagyon sokat rakott bele ebbe a meccsbe."

E.ON férfi vízilabda-bajnokság, döntő, 2. mérkőzés ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–7 (1–1, 3–3, 1–0, 2–3) – ötméteresekkel 8-11 Eger, Bitskey-uszoda, 2500 néző. Vezette: Székely B., Petik A.

Eger: B. Mitrovics – Angyal, Lőrincz, Szivós 1, Vapenszki 1, Bedő 1, Biros P. Csere: Zalánki 2, Cuckovic, Hosnyánszky 1, M. Csuk 1, Erdélyi, Hárai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Szolnok: Nagy V. – Madaras, Vámos 2, Varga Dénes 2, Kis G., S. Mitrovics 2, Jansik D. Csere: Gocics, Fülöp, Mezei, Alekszics, Younger, Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 6/12, ill. 3/7

Gól/ötméteres: –, ill. 2/2

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Szolnok javára

Az OSC nyerte a bronzcsatát, mivel a harmadik helyért zajló párharc második mérkőzésén, idegenben is legyőzte 10-9-re a Ferencvárost. A újbudaiak 4-1-re és 8-5-re is vezettek a rendkívül feszült hangulatú találkozón, az FTC nagy hajrával egy gólra feljött a záró felvonásban, de nem tudta beérni ellenfelét. Az OSC a tavalyi ezüst után így idén bronzérmet szerzett.

a 3. helyért, 2. mérkőzés:

FTC-PQS Waterpolo - A-Híd OSC Újbuda 9-10 (1-3, 2-2, 2-3, 4-2)

Az OSC 2-0-ra megnyerte a párharcot.

Hozzászólások