Vízilabda - Saját magát verte meg az OSC a Marseille ellen
Saját magát verte meg az OSC a Marseille ellen
Fotó: Balogh Máté/az OSC Waterpolo Facebook-oldala

Saját magát verte meg az OSC a Marseille ellen

Takács MártonTakács Márton
2017/10/01 15:10

Az OSC 8-7-re kikapott a Marseille-től a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörének vasárnapi játéknapján, így csoportmásodikként jutott a franciák mögött a playoffba.

"Nehéz BL-selejtezős csoportba kerültünk, mert a Marseille nagyon megerősödött." - egy hete nyilatkozta ezt nekünk Tóth Márton, a nyáron az FTC-ből az OSC-hez szerződött Európa-bajnoki ezüstérmes játékos. Nos, ez vasárnapra beigazolódott, bár az OSC a saját hibái miatt kapott ki. 0-4-gyel kezdték a meccset az újbudaiak, az első negyedben nagyjából semmi sem sikerült nekik, kihagytak büntetőt, emberelőnyöket. 1:55 volt hátra az első nyolc percből, amikor a csapatkapitány, Bisztritsányi Dávid helyett Barabás Botond állt a kapuba.

Két szoros játékrész következett, többnyire rossz, még a kaput is alig eltaláló hazai lövésekkel, a mind a három nap kevés létszámban kilátogató szurkolók mérgére rátett egy lapáttal Naumov sporttárs is, aki szokásához híven ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, alaposan meg is izzadt a sok sípolástól. Az sem könnyítette meg a XI. kerületiek helyzetét, hogy a Bresciától nyáron igazolt szerb centerüket, Nemanja Ubovicot hat perccel a vége előtt a kispadról állította ki reklamálásért piros lappal emlegetett kedvenc orosz bírónk. Az utolsó percben egy gólra feljöttek Erdélyi Balázsék, de már nem nem volt idő a csoportelsőséget érő döntetlen megszerzésére.

A Glyfada és a Napoli magabiztos legyőzése után váratlan volt ez a teljesítmény, így kellemetlen meglepetésre az OSC csak másodikként jutott tovább a Marseille mögött, vagyis mindenképpen csoportelsőt kap a playoff-kör sorsolásán, a sétagaloppnak egyáltalán nem, nagyon keménynek viszont annál inkább nevezhető Brescia, Volgograd, Crvena Zvezda hármasból.

A mérkőzés után Tóth Márton nyilatkozott honlapunknak:

"Az eddigi meccseinken mindig az volt az erősségünk, hogy megadtuk az alaphangot egy kemény védekezéssel, és abból támadást tudtunk építeni, ez ma nem jött össze. Emiatt szégyellhetjük magunkat, így tényleg nem lehet belemenni egy mérkőzésbe, akárki ellen játszunk is. Jobb bemelegítés kellett volna, jobban össze kellett volna szednünk magunkat, le kell vonni ebből a konzekvenciákat, de alapvetően az első negyedben dőlt ez a mérkőzés. Tudtuk, hogy van egy nagyon jó centerük, Bicari, van egy jó kapásszélsőjük, meg egy erős bekkjük, emellett pedig Scepanovic is válogatott szinten védett. Erre a négy játékosra készültünk, de úgy gondolom, hogy a legnagyobb meglepetés számunkra önmagunk voltunk, hogy így átadtuk a kezdeményezést ennek a francia csapatnak. A világbajnoki döntőn sem tudott 0-4-ről felállni a magyar válogatott, ez nyilván nem az a szint, egy francia együttes ellen egy magyar csapat nem mehet be így a vízbe. Várjuk a sorsolást, fel kell készülnünk a következő ellenfélre. Ez a csapat azért alakult ki, hogy főtáblára jusson, ezt meg is kell szereznünk, nehezebb az utunk, de még mindig megvalósítható. Egy csapat építésébe beletartoznak a hullámvölgyek, reméljük, hogy időben kaptunk ezt a pofont és hamar kiszállunk belőle."

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör

F-csoport, Budapest (Nyéki-uszoda)

A-Híd OSC-Újbuda - CN Marseille (francia) 7-8 (1-4, 2-2, 1-1, 3-1)

Gólszerzők: Erdélyi 2, Tóth M. 2, Brguljan, Salamon, Seman, ill. Vukicevic 2, Vernoux 2, Hoepelman, Contantin-Bicari, Kremes-Taylor, Djurdic

A végeredmény: 1. Marseille 7

2. OSC 6

3. C. Napoli 4

4. Glyfada 0

Továbbjutott: Marseille, OSC

Hozzászólások