Vízilabda - Remek játékkal és sima győzelemmel nyitott a Világligában férfi pólóválogatottunk
Remek játékkal és sima győzelemmel nyitott a Világligában férfi pólóválogatottunk
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Remek játékkal és sima győzelemmel nyitott a Világligában férfi pólóválogatottunk

Takács MártonTakács Márton
2018/10/24 18:49

A magyar férfi vízilabda-válogatott nagyszerű játékkal 17-9-re győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda Világliga-, egyben Európa-kupa-selejtező - szerdai rajtján.

Nagy visszatérők játszották a főszerepet a magyar-német Világliga-, egyben Európa-kupa-selejtezőn. Két világklasszis, Hárai Balázs és Varga Dénes is a 2017. július 29-ei magyar-horvát vb-döntőben ugrott legutóbb vízbe válogatott sapkában. Egészen szerdáig, egy év és közel három hónap után játszottak újra a nemzeti csapatban. 

Két világklasszis visszatérésével itt az év legerősebb pólós válogatott kerete | Hosszabbítás

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfő este kihirdette keretét a Németország elleni, október 24-i szolnoki Világliga/Európa-kupa-mérkőzésre. A 19 fős névsorban ott találjuk Hárai Balázs és Varga Dénes nevét, akik a tavaly júliusi budapesti világbajnokság döntője óta nem játszottak a nemzeti csapatban.

És ha már ott voltak Szolnokon, ők ketten hozták össze az első magyar gólt, Hárai büntetőt harcolt ki, Varga pedig értékesítette az ötméterest. A 14. találatunknál pedig Varga Dumi álompasszát ugyancsak Hárai Pufi csavarta be. Alaposan megszórta ugyanis a németeket Märcz Tamás együttese. Sok gólhelyzetet teremtettek a mieink, pazarul játszottak sokáig, az utolsó negyedben engedtek ki egy kicsit, így lett a vége 17-9, kicsit sok kapott góllal, de nagyszerű csapatmunkával és látványos támadójátékkal elért siker lett ez. 

Hárai és Varga láthatóan élvezte a játékot, Bátori Bence és szolnoki klubtársa, Jansik Dávid pedig egyaránt triplázott, nagyon jó volt látni utóbbi, bekként mutatott gólerős játékát. A kapuban egy harmadik hazai medencében szereplő kapus védett, a szintén a Dózsában pólózó Nagy Viktor, aki a nyári Európa-bajnokság után, a Világkupát kihagyva most tért vissza a csapatba. Már a második nyolc percben is volt közte öt 8-3-nál, a harmadik felvonásban pedig 11-3-nál már nyolc volt a különbség. Ezt tartották is Manhercz Krisztiánék, akik az előző Világliga-sorozat ezüstérmeseként sikerrel nyitották a VL új évadát. 

És ha még hozzátesszük, hogy olyan bő és erős keretből válogathatott a szövetségi kapitány, hogy Erdélyi Balázs, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás és Vogel Soma kimaradóként nem is szerepelt a szolnoki meccsen, Lévai Márton, Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Nagy Ádám és Vadovics Viktor pedig a 17-es szűk névsorba sem fért be, akkor kijelenthetjük, hogy most bőven van merítési lehetősége Märcz Tamásnak. 

Férfi vízilabda Világliga európai selejtező, egyben Európa-kupa-selejtező
A-csoport, 1. játéknap
Magyarország-Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
Szolnok, vezette: Zwart (holland), Byelyevtsov (ukrán)
Magyarország: Nagy V. – Zalánki 2, Jansik D. 3, Kovács G. 1, Varga D. 2, Bátori 3, Hárai 2. Csere: Jansik Sz. 1, Manhercz 1, Vámos 1, Német 1, Pohl, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Németország: Götz – Reibel 2, Jüngling 1, Schulz 1, Stamm 2, Cuk, Restovic. Csere: Illinger, Küppers, Preuss, Strelezkij 2, Eidner 1, Thorn (kapus). Szövetségi kapitány: Hagen Stamm


Hozzászólások