Ráúszás - Három világklasszis magyar balkezes pólós már megjárta Szolnokot, most egy szerb következik?
Három világklasszis magyar balkezes pólós már megjárta Szolnokot, most egy szerb következik?
Fotó: Europress/AFP

Három világklasszis magyar balkezes pólós már megjárta Szolnokot, most egy szerb következik?

Takács MártonTakács Márton
2020/06/02 09:04
Bár a világ egyik legjobb szerb vízilabdázója, Andrija Prlainovic elhagyta a magyar férfi vízilabda-bajnokságot, egy szintén zseniális honfitársa, Filip Filipovic hazánkban köthet ki, mivel közel a megállapodás a Szolnokkal a Total Waterpolo értesülései szerint. 

Az elmúlt négy évben Madaras Norbert, Vámos Márton és Zalánki Gergő révén három világklasszis balkezes is megfordult a Szolnoki Dózsa csapatánál, de amióta sorban elszerződtek a Tisza partjáról, hasonló szintű játékosa nem volt rosszkéz-oldalon a Dózsának. Most újra lehet.

Miután biztossá vált, hogy az olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Filip Filipovic távozik Reccóból, több klub is szóba került új állomáshelyéül. A Barceloneta, a Marseille - az OSC-től távozó Prlainovic új klubja - és a Szolnok is szívesen vinné a szerb klasszist. A dolgok pünkösd hétfői állása szerint a Bajnokok Ligáját 2017-ben megnyerő Dózsa nagyon közel áll Filipovic szerződtetéséhez.

Az OSC legnagyobb klasszisa biztos nem megy át a Vasasba, inkább Marseille-be szerződött | Eurosport

Miközben mindenki arra vár, hogy érkezzenek a hírek arról, hogy az OSC eddigi névadó szponzorával megerősített Vasas beszámoljon arról, kiket tud átcsábítani az újbudaiaktól magához, megérkezett az első pofon a projekt kitalálóinak, a XI. kerületiek legnagyobb klasszisa, a szerb Andrija Prlainovic ugyanis a Marseille-hez szerződött.

A riói olimpia MVP-je megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a Szolnokkal. 

"Igen, így van, nagyon közel állunk a megállapodáshoz. De semmit nem tekinthetünk még lezártnak, amíg alá nem írom a szerződésemet a Szolnokkal." - nyilatkozta Filipovic a szerb Sportski Zurnal című lapnak. 

A Szolnok vezetőedzője az a Zivko Gocic, aki 2016-ig a szerb nemzeti együttes csapatkapitánya volt, és akivel Filipovic együtt nyert meg mindent válogatott szinten, éppen Filipovic váltotta őt csékáként Dejan Savic csapatában. A tavalyi öt szerb légiósból kettő lesz ott a Dózsa következő évi keretében: Dusko Pijetlovic és Radomir Drasovic. Filipovic és Pijetlovic együtt játszottak már a Partizanban és a Pro Reccóban is, az olasz klub színeiben kétszer nyerték meg a Bajnokok Ligáját együtt (2012-ben és 2015-ben). Filipovic az első BL-sikerét is a Reccóval aratta, még 2010-ben, amikor az olasz gárda a Pijetloviccsal felálló Partizant múlta felül az elődöntőben. 

Az olimpia bajnok szerb válogatottból Nikola Jaksic a Ferencvárosban játszik, Dusko Pijetlovic Szolnokon szerepel, Branislav Mitrovic és Sava Randjelovic a napokban igazolt át az OSC-től a Vasashoz, Slobodan Nikic pedig éppen az angyalföldiektől vonult vissza a napokban.

Nyolc új pólóssal, köztük olimpiai bajnokokkal vág neki az új szezonnak a bajnokság élmezőnyébe vágyó Vasas | Eurosport

Fotó: Madar Dávid/OSC Waterpolo/Facebook Ha nem is lett olyan erős a Vasas következő idényre összerakott, és csütörtökön bejelentett végleges kerete, mint amilyen hangzatos mondatokkal harangozták be az új szponzor, az A-Híd érkezését és a várható igazolásokat, a nyolc új pólóssal megerősített angyalföldiek harcban lehetnek a dobogóért a bajnokságban.

A Pro Recco elhagyása után Filipovic elmondta, hogy a célja továbbra is ugyanaz marad. Egy olyan klubban akar játszani, amely trófeákra vadászik. De a következő szezonban a Szolnoknak nehéz útja lesz a legfontosabb elnyerhető kupa, a BL-trófea felé. Hétfői információk szerint a Szolnoknak nincs meg a Bajnokok Ligája-szabadkártyája, ami azt jelenti, hogy selejtezőt kell játszaniuk a főtábláért Nagy Viktoréknak.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy az OSC-ből - Tatabánya egyhetes érintésével - Szolnokra szerződik a válogatott Kovács Gergő, Miskolcról Nagy Ádám, az UVSE-től pedig Konarik Ákos. Dőry Farkas és Szeghalmi Zsombor révén két magyar balkezese volt az előző szezonban a csapatnak, így nagy szintlépést jelentene Filipovic megszerzése. Mivel  három szerb pólós, Dorde Lazic, Gavril Subotic és Viktor Rasovic egyaránt távozik a klubtól, légiós hely is van még kiadó, amit ő tölthetne be.

A BL-ben szárnyaló OSC-től az alsóházas Tatabányához igazolt egy válogatott pólós | Eurosport

Péntek reggel robbant az átigazolási bomba a magyar férfi vízilabda OB I-ben, Kovács Gergő, a Bajnokok Ligájában idén remeklő OSC válogatott játékosa az alsóházas, a kiesés rémével fenyegetett Tatabányához igazolt. Messzebbről indítanánk. Adva van egy remek képességű, a KSI-t, a Honvédot és az Egert megjáró, az OSC-ben a második szezonját töltő válogatott pólós, aki idővel egyre hátrébb szorult az újkori története legjobb időszakát élő klub játékosrangsorában.

via Total Waterpolo

Hozzászólások